Haber

14.12.2018 15:34:09

Okullarda Siddet Ders Konusu Oldu

Okullarda yasanan saldirganlik ve siddet olaylarinin giderek artmasi üzerine, egitimciler harekete geçti. Ülkenin güncel sorunlarina çözüm üretmeyi temel görev kabul eden Bursa Uludag Üniversitesi, bu alanda da önemli bir adim atarak ögretmen yetistiren Egitim Fakültesi’nde “Okullarda Siddet ve Zorbaligin Önlenmesi” adiyla bir ders açti. Ders içerigi kitaplastirilarak kaynak kitaplar arasinda yerini aldi.

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Egitim Fakültesi Egitim Bilimleri Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Rüçhan Uz’un önerisiyle açilan derste ögretmen adaylari okullarda sorunlarin siddete ve zorbaliga basvurmadan nasil çözülebilecegini ögreniyor.

BUÜ Egitim Fakültesi Egitim Bilimleri Bölümü Egitim Programlari ve Ögretim Anabilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Rüçhan Uz, dünyada ve Türkiye’de hayatin her alaninda siddetin giderek arttigini, çocuklari ve gençleri gelecege hazirlama görevini üstlenen okullarin da bundan nasibini aldigini, bir egitimci olarak bu gidisattan büyük kaygi duydugunu söyledi.

Okullarda siddeti önlemede en önemli görevin ögretmenlere düstügünü belirten Doç. Dr. Rüçhan Uz, ögretmen yetistiren bir egitimci olarak bu sorunun çözümüne katkida bulunmak amaciyla bir ders içerigi olusturdugunu kaydetti.

Doç. Dr. Rüçhan Uz, okullari siddetten arindirmak için okulu bir bütün olarak ele alan çesitli önleme programlari gelistirildigini, bu programlari uygulamak üzere ögretmenlere, okul yöneticilerine, anne-babalara ve ögrencilere verilecek egitimler  sayesinde çözüme ulasmanin mümkün olabilecegini söyledi. Doç. Dr. Uz, “Bu sorun bütünsel bir bakis açisiyla çözülmek zorundadir. Siddet yok edilemez belki ama azaltilabilir. Bunun için ögretmen adayi ögrencilerimize okulda yasanan siddet olaylarinin azaltilmasinda neyi, nasil, kimlerle yapmasi gerektigini ögretiyoruz. Ögretmenlerin, velilerin, yöneticilerin, yapabileceklerinin yani sira ögrencilere yönelik uygulamalar da ders içeriginde yer aliyor. Akran arabuluculugu olarak nitelendirdigimiz barisçil çözüm yolu, öfke kontrolü, çatisma çözme ve sosyal beceri ögretimi de bunlar arasinda yer aliyor” seklinde açiklamalarda bulundu.

 



Bilgi

Okunma Sayısı: 1223
Eklenme Tarihi: 14.12.2018 15:34:09
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş