Haber

14.11.2019 14:23:23

Egitimde ‘Finlandiya Örnegi’ BUÜ’de masaya yatirildi

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Egitim Fakültesi Dekanligi, 24 Kasim Ögretmenler Günü etkinlikleri kapsaminda ‘Ögretmenlerin Yetistirilmesi ve Gelistirilmesi ile PISA Sonuçlari Arasindaki Iliski-Finlandiya Örnegi’ konulu bir konferans düzenledi.

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen konferansa BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salih Çepni, Finlandiyali Egitim Uzmani Dr. Pasi Reinikainen ve akademisyenler katildi. Programa ögrenciler de yogun bir ilgi gösterdi.

Konferansta kisa bir açilis konusmasi yapan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, yeni dönemde üniversitede kalitenin arttirilmasi noktasinda özel bir çabanin bulundugunu söyledi. Gerek ögrenciler açisindan gerekse de akademisyenler açisindan kaliteli egitim-ögretimin çalismalarinin yürütülmesini amaçladiklarini belirten Rektör Prof. Dr. A. Saim Kilavuz; “Her dönem kaliteye önem verildi. Ancak bu dönem biraz daha çekip çevirerek, biraz daha hizli olmasi için çalisiyoruz. Kalite Koordinatörlügü kurduk. Bu birim vasitasiyla tüm üniversiteye yayilan genel bir kalite çalismasi içerisinde yer aliyoruz. Özelde üniversitelerin yükselmesi ve yücelmesi, genelde de Türkiye’de insan kalitesinin arttirilmasi ancak kaliteye olan taleple gerçeklesebilir. Her noktada dört dörtlük insan, ögrenci ve akademisyen yetistirmek bizim birinci hedeflerimizden olmalidir. Bunun yolu da günümüzün basta modern bilimleri olmak üzere, tarihten getirdigimiz degerlerimiz de birlikte yorumlanmasindan geçmektedir” dedi.

IYI ÖGRETMEN IYI ÖGRENCI YETISTIRIR

Ögretmenlik mesleginin kutsal ve çok önemli bir hizmet oldugunun altini çizen Rektör Kilavuz; “Inancimiza göre mümkün degildir ancak yeniden dünyaya gelsek yeniden ögretmen olmak, akademisyen olmak, okuma ve okutmak isteriz. Kaliteli ögretmen ve kaliteli ögrenci kavramini çok önemsiyorum. Iyi yetisen ögretmen, iyi ögrenci yetistirir. Bu anlamda kaliteyi yükseltecek hangi faaliyet olursa olsun destek vermeyi buradan hepinize taahhüt ediyorum. Ögretmenlik ve egitmenlik hayatinda 45 yilini tamamlamis olan bir büyügünüz olarak buradan ögrencilerimize de asla kolayciliga kaçmamalari tavsiyesinde bulunmak istiyorum” diye konustu.

BURSA’DAKI EGITIM KALITESINI YÜKSELTMEYI HEDEFLIYORUZ

Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salih Çepni ise ‘PISA Mantigini ve Sorularini Anlama’ isimli bir konusma gerçeklestirdi. Dekan Prof. Dr. Salih Çepni, Egitim Fakültesi yöneticileri olarak en temel amaçlarindan birisinin ögretmen adaylari yetistirmenin yani sira çevredeki okullara hizmet vermek oldugunun altini çizdi. Talep edilen her alan için degerli hocalara sahip olduklarini aktaran Çepni; “Bugüne kadar çevremizdeki okullarla yeterli anlamda iletisime geçemedik. Bundan sonra çevremizde bulunan egitim kurumlari ile daha yakin çalismak ve en azindan Bursa’daki egitim kalitesinin arttirilmasi için çaba gösterecegiz. Biz Bursa’daki egitim kalitesini yükseltebilirsek Türkiye’nin de egitim kalitesini yükseltecegimize inaniyoruz” dedi. 7 yildir PISA metodu üzerine faaliyet gösterdiklerini açiklayan Çepni, egitim verdikleri gönüllü ögretmenlerin gelismelerini görmekten de mutluluk duyduklarini söyledi.

Dünyanin önde gelen PISA Koordinatörlerinden Finlandiyali Egitim Uzmani Dr. Pasi Reinikainen de ‘Ögretmenlerin Yetistirilmesi ve Gelistirilmesi ile PISA Sonuçlari Arasindaki Iliski-Finlandiya Örnegi’ baslikli bir sunum gerçeklestirdi. Program soru cevap bölümü ile sona erdi.



Bilgi

Okunma Sayısı: 1556
Eklenme Tarihi: 14.11.2019 14:23:23
Güncelleme Tarihi: 14.11.2019 15:19:46

Paylaş