Türkiye’ye örnek akademik işbirliği
 Türkiye’ye örnek akademik işbirliği

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ), Avusturya Innsbruck Üniversitesi ile 2011 yılından itibaren yürüttüğü Secondos Değişim Programı, Türkiye’ye örnek oluyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz öncülüğünde başlatılan ‘Uluslararasılaşma Hamlesi’ doğrultusunda dünya üniversiteleri ile işbirliklerine ağırlık vermeye başladı. Önceki ay kurulumu tamamlanan ve Doç. Dr. Bülent Şenay’ın koordinatörlüğünü üstlendiği Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörlüğü, üniversite bünyesinde yürütülen tüm projeleri hızlandırma, muhtemel projeler konusunda da hızlıca ilerleme kararı aldı. Uluslararasılaşma hareketi kapsamında özel önem verilen üniversitelerin başında ise Avusturya’nın Innsbruck Üniversitesi geliyor. Ülkesinin önde gelen üniversitelerinden biri olan Innsbruck Üniversitesi, Türkiye’de sadece Bursa Uludağ Üniversitesi ile tam 8 yıldır öğrenci değişim programı olarak uygulanan ‘Secondos Değişim Programı’nı yürütmeye devam ediyor.

350. YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARINA DAVET

Yürütülen program hakkında bilgiler veren Secondos Programı Kurum Koordinatörü Eğitim Fakültesi Alman Dili Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hikmet Uysal; “Avusturya Innsbruck Üniversitesi’nde öğrenim gören Türk kökenli üniversite öğrencilerinin Türk kültürünü, yaşam tarzını ve eğitim sistemini daha yakından tanımalarını, iki ülke arasında ilişkilerin güçlendirilmesini, aynı zamanda Innsbruck Üniversitesi’ne Üniversitemizden lisans ve doktora düzeyinde öğrenci gönderilmesini kapsamaktadır. Bu işbirliği çerçevesinde, 14-16 Ekim 2019 tarihleri arasında Innsbruck Üniversitesi’nin 350. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına davet edildik. Kutlamalara 14 farklı ülkenin 27 Üniversitesinden 49 bilim insanı katıldı. Innsbruck Üniversitesi ve Tirol Eyalet Tiyatrosunda yapılan kutlamalarda Rektör Prof. Dr. Tilmann Märk, Bursa Uludağ Üniversitesi ile uzun süredir yürütülen Secondos Programı’ndan övgü ile söz etti” dedi.

AVUSTURYALI HEYET BUÜ’YÜ ZİYARET EDECEK

Innsbruck Üniversitesi’nin 350.kuruluş yıl dönümüne katılan Dr. Öğr. Ü. Hikmet Uysal, farklı ülkelerden gelen bilim insanları ile ileride ortak çalışma yapma konusunda da olumlu görüşmelerde bulunduklarını kaydetti. Uysal, devam eden işbirliği kapsamında Avusturya’nın Türkiye Başkonsolosu ve Innsbruck Üniversitesi Rektörü’nün yakın bir zamanda BUÜ’yü ziyaret edeceğini de sözlerine ekledi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Kas-2019]

Haber Görüntüleme : [1.437]