Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü

1996 yılında başlatılan ve her yıl Nisan ayının son Çarşamba günü, 'Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü' olarak kutlanmaktadır.

"Okulda Gürültü Kirliliği, Nedenleri, Etkileri ve Kontrol Edilmesi" projesi kapsamında, fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Mızrap Bulunuz'un da dahil olduğu çalışmaları incelemek için sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Araştırmalar uygun fiziksel çevre ve öğrenme ortamında eğitim gören çocukların okuma, dinleme, dil gelişimi ve matematikte daha başarılı olduklarını göstermektedir. Ülkemizdeki öğrenciler yılda yaklaşık 2.000 saatini akustik tasarım ve ses izolasyonundan yoksun okullarda geçirmektedir. Yapılan araştırmalar okullarda gürültü düzeyinin yönetmelikte belirtilen üst sınırların iki katına kadar ulaşabildiğini göstermektedir. Bu projenin hedefi tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemiz çocuklarının da en doğal hakkı olan sağlıklı bir öğrenme ortamına kavuşmalarına katkı sunmaktır. Araştırmanın amacı:

Haber Tarihi : [24-Nis-2024]

Haber Görüntüleme : [173]