Eğitim Fakültesi’nde Mezuniyet Sevinci
 Eğitim Fakültesi’nde Mezuniyet Sevinci

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.

BUÜ Görükle Yerleşkesindeki Atletizm Pisti’nde, 02.07.2022 tarihinde gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adem DOĞANGÜN, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Salih ÇEPNİ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr  Ekrem KAYA, Milli eğitim okulları  ve özel kurum yöneticileri, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

BU ÜLKENİN SİZLERİN EMEĞİNE İHTİYACI VAR

Törende konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adem DOĞANGÜN; “Öğrencilerimiz çok değerli bir üniversite ve fakülteden mezun oluyorlar. Gençlerimizin bu noktaya gelmesinde emeği büyük olan aileleri ve akademisyenlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Sevgili gençler, böyle bir üniversiteden ve böyle bir fakülteden mezun oluyorsunuz. Bu ülkenin sizin çabalarınıza ihtiyacı var. Çok çalışın” dedi.

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ, GÖNÜL MESLEĞİDİR, SEVGİ MESLEĞİDİR.

Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Salih ÇEPNİ’nin konuşmasında ise “Değerli mezunlarımız, pandemi nedeniyle üniversite eğitiminizin iki yılını Fakültenizden, arkadaşlarınızdan ve hocalarınızdan ayrı geçirdiniz. Bu süreçte bizler gibi sizler de sıkıntılı ve mutsuz günler geçirdiniz. Yaklaşık iki yıl süren pandemi döneminde uzaktan eğitim faaliyetlerinde bazı öğrenme kayıpları yaşadınız. Bu yıl okula döndüğünüzde okulunuzu ne kadar sevdiğinizi ve derslerde hiç devamsızlık yapmadığınızı gözlemledik. Artık hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Önünüzde, kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınız ve yapmanız gereken çok şey var. Öğretmenlik mesleği, gönül mesleğidir, sevgi mesleğidir. Bizler sizlere öğretmenlik mesleği ile ilgili bilgiler sunduk, beceri ve yeterlilikler kazandırdık. Bundan sonra sizlerden ricamız, kendinizi sürekli geliştiriniz. Bu becerileri yetkinliklere dönüştürünüz. Hayata transfer ediniz. Her şeyden önce milli ve manevi değerlerimizi koruyunuz ve onları yüceltmek için mücadele veriniz. Sadece konuşmalarınızla değil, yaşantınızla da iyi insan, güvenilir ve örnek insan olunuz. İnsan olma sürecindeki tüm unsurları yaşayınız ve yaşatmaya çalışınız. Öğretmenlik mesleğinin toplumdaki değerini yücelmek ve toplumun tekrar güvenini kazanmak için mücadele veriniz.  Değerli velilerimiz, şu an, maddi-manevi fedakârlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın mutlu günlerine eşlik etmek için buradasınız. Buraya gelerek verdiğiniz katkılardan dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da sizlere büyük görevler düşmektedir. İş bulma ve atama stresi yaşayan ve yaşayacak olan mezunlarımıza pozitif yönde desteklerinizi vermeye devam ediniz. Her meslekte olduğu gibi ihtiyaç fazlası öğretmen adayları mezun ediyoruz ve adaylarımızın büyük çoğunluğu maalesef hemen iş bulma imkânına sahip olamıyor.  Atanmayan öğretmenler meselesi ülkemiz açısından gerçekten çözülmesi gereken ciddi meseleler arasındadır. Öğretmen yetiştirmede geleceğe yönelik ihtiyaç analizlerinin yapılarak planlamaya gidilmesinin zamanı gelip geçmiştir” dedi. Çepni konuşmasına Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Nagihan OĞUZ DURAN ve Prof. Dr. Erol DEMİRBATIR ve mezuniyet tören koordinatörü Doç. Dr. Dilek ZEREN ÖZER’e ve ana bilim dallarındaki mezuniyetten sorumlu öğretim elemanlarına teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Tören, fakülte birincisi Fatımatüzzehra ALPAYDIN’ın konuşması, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, tüm mezunlara anı belgelerinin takdimi, öğretmen marşının ve Öğretmen Andı’nın okunmasından sonra öğrencilerin havaya kep atmasıyla sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [06-Tem-2022]

Haber Görüntüleme : [2.361]