Öğr. Gör . Erkin Keskin 15. Kişisel Resim Sergisini Ankara Valör Sanat Galerisinde Açtı
 Öğr. Gör . Erkin Keskin 15. Kişisel Resim Sergisini Ankara Valör Sanat Galerisinde Açtı

‘’Polifonik Dokunmalar’’

17 Mayıs – 17 Haziran 2022 tarihleri arasında Çankaya Valör Sanat Galerisinde sergilenen çalışmalarımın hareket noktası ‘’SES’’ kavramıdır.

 

‘’SES’’ kavramını plastik olarak irdelerken de zihnimde oluşan ses algısının görsel - dokunsal etkilerle izleyicilerle paylaşma çabasıdır diyebilirim .

Doğduğumuz günden itibaren çevremizi tanımak için duyu organlarımızı kullanırız . Bazen bir tanesi bazen birden fazla duyu organımızı kullanmak durumundayızdır. Kimi zaman koklar kimi zaman dinler kimi zaman da dokunuruz. Buradan hareketle ;

Çalışmalarımı sadece görsel olarak değil , dokunsal yöntemlerle de algılanabilmesini sağlamaya çalışıyorum.

Ayrıca görme engellilerin de çalışmalarıma dokunarak kavramalarını sağlamaya çalışıyorum. Bunu da geliştirmeye çalıştığım kabartma (gofre) etkileriyle sağlamaya çalışmaktayım.

Her bir çalışmamı adeta bir beste gibi düşünüp  tuval ya da benzer yüzeyler üzerine aktarmaya çalışıyorum. Resim yüzeyini tıpkı bir taş plak yüzeyi gibi düşünüp zihnimdeki ses ve müzikleri resim yüzeyinde ifade etmeye çalışıyorum.

İzleyicilerden, plastik olarak yüzeye aktarmaya çalıştığım ses katmanlarını gerek görerek gerekse dokunarak hissetmelerini bekliyorum.

Erkin Keskin

             Bursa Uludağ Üniversitesi

                Öğretim Elemanı

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-May-2022]

Haber Görüntüleme : [1.420]