BUÜ-Kazakistan Üniversitesi işbirliği hız kesmeden devam ediyor
 BUÜ-Kazakistan Üniversitesi işbirliği hız kesmeden devam ediyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi ile Kazakistan devlet üniversiteleri arasındaki karşılıklı dayanışma ve bilimsel işbirliği ortaklığı artarak ilerliyor. Türk dünyasının en büyük iki devleti arasında devam eden bilimsel ve pedagojik işbirliği, Kazakistan’ın farklı kentlerindeki üniversiteleri kapsıyor.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni’nin verdiği destekle çok sayıda doktora öğrencisi BUÜ Eğitim Fakültesi’nde bilimsel araştırmalarda yer aldı. Ayrıca son 7-8 yıl içerisinde Türk ve Kazak kökenli öğretim üyelerinin işbirliğiyle 30’dan fazla makale yurt içi ve yurt dışındaki bilimsel dergilerde yayımlandı. Son olarak Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Atasoy, Zhansugurov Üniversitesi Öğretim Üyesi olarak bu üniversitede ders vermek için misafir öğretim üyesi olarak davet edildi. Prof. Dr. Emin Atasoy, Kasım ayında iki üniversite rektörü ve beş fakülte dekanı ile görüşmeler yaparak Türkiye-Kazakistan bilimsel işbirliğinin geliştirilmesi için çaba gösterdi. Yapılan görüşmeler sonucunda hem Zhansugurov Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kuat Baimyrzayev hem de Almaata kentindeki Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aktolkin T. Kulsarieva’nın 2022 yılı Mayıs ayında BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’u ziyaret etme önerisi getirildi. Kazak yetkililerin bu önerileri hem Rektör Kılavuz’a hem de Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni’ye iletildi.

BUÜ yöneticilerinin ve öğretim üyelerinin bu güne kadar verdikleri bilimsel destekten dolayı Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni’ye, Abay Milli Pedagoji Üniversitesi Rektörlüğü tarafından resmi teşekkür belgesi verildi. Ayrıca Abay Milli Pedagoji Üniversitesi Rektörlüğü’nün hediye ettiği ‘Kazak Milli Çapan’ iki ülke dostluğunun bir simgesi olarak BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’a takdim edildi. BUÜ ile Kazakistan üniversiteleri arasındaki bilimsel işbirliğinin artarak devam etmesi kararlaştırıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : [1.883]