Haber

11.11.2022 01:36:04

Egitim Fakültesi Ögrencilerine Robotik ve Kodlama Atölyesi

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Egitim Fakültesi’nde Robotik ve Kodlama Atölyesi’nin açilisi gerçeklestirildi. Proje kapsaminda STEAM alan ögretmenlere ve Egitim Fakültesi ögrencilerine gelecegin teknolojileri konusunda uzmanlik egitimleri verilmesi hedefleniyor.

BUÜ Egitim Fakültesi Bilgisayar ve Ögretim Teknolojileri Egitimi Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Adem Uzun’un yöneticiligini yaptigi 2020-1-TR01-KA201-093736 nolu “Enhancement of STEAM Teachers’ Discipline- Specific Pedagogies through Robotic and Coding Curriculum Embedded in Online Environment (RoboCode)” baslikli Avrupa Birligi (Erasmus +) projesi kapsaminda kurulan Robotik ve Kodlama Atölyesi hizmete açildi. Yaklasik 2 yil önce 191.870 Euro bütçe ile baslatilan AB Erasmus + Projesi’nin açilis törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salih Çepni, akademisyen ve ögrenciler de katildi.

REKTÖR KILAVUZ: GAYRETLI ÇALISMALARIN MEYVELERINI ALIYORUZ

Törende konusan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, üniversitenin geldigi bilimsel ve akademik düzeyin kendilerini mutlu ettigini ancak bu seviye ile yetinmeyeceklerini belirtti. Göreve geldikleri ilk gün baslattiklari çalismalarin basarili sonuçlarini almaya devam ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz; “Hocalarimiz, genç akademisyenlerimiz, ögrencilerimiz hep birlikte uyumlu bir çalisma düzeni içerisinde hareket ediyoruz. Gösterilen gayretin meyvelerini almaya devam ediyoruz” diye konustu.

BILIMSEL BASARININ TEMELLERI ATILIYOR

Arastirma Üniversitesi olmalari dolayisiyla teknolojik tabanli projelere ayrica önem verdiklerini kaydeden Rektör Kilavuz; “Gençlerimizin egitimlerinde gelecegin teknolojilerinin kullanilmasi, ögretim faaliyetleri içerisine bu yeniliklerin adapte edilmesi esasen üniversitemizin misyonu ile birebir örtüsmektedir. Burada alinan egitimler, gençlerimizi yenilikçi projeler üretmeye, Ar-Ge yapmaya ve edindikleri donanimlar ile girisimci olmaya yönlendiriyor. ULUTEK Teknokent, çok sayida genç girisimciye ev sahipligi yapiyor. ULUTEK son 5 yilda yazilim ve kodlama alaninda faaliyet gösteren genç girisimcilerin ilgi odagi haline geldi. Sadece geçtigimiz yil buradaki firmalar 4 milyon Dolarlik bir ihracata imza atti. Bugün açilan atölye ve laboratuvarlarimizin sayisini arttirdikça, buradaki donanimi gelistirdikçe üniversitemizin daha ileri noktalara gelecegini tahmin ediyoruz. Burada kurulacak arkadasliklar, ortak projeye, projeler yayina, yayinlar atiflara dönüsüyor ve topyekün bir bilimsel basarinin temelleri iste bu atölyelerde kurulmus oluyor. Projeyi yürüten tüm ekibe, destek veren herkese ve hocalarimiza tesekkür ediyorum. Basarilari daim olsun” açiklamasinda bulundu.

DOGRU INSAN KAYNAGININ ILK ADRESI                   

Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salih Çepni ise son yillarda fakülte olarak teorik bilgilerin ortaya çikarilmasi anlaminda kiymetli çalismalar ortaya koyduklarinin altini çizdi. Akademisyenlerin büyük gayreti ile birlikte yürütülen projelerle birlikte Egitim Fakültesi’nin adinin ön plana çikmaya basladigini vurgulayan Dekan Prof. Dr. Salih Çepni; “Bu gayretlerin hepsi akademik yayinlara dönüsecek ve bununla birlikte üniversitemiz de layik oldugu yerlere dogru yürüyüse geçecektir. Üniversiteler sadece teorik bilgilerin verildigi yerler olmamalidir. Bilgilerin beceriye, becerilerin yetenege, yeteneklerin tasarima, tasarimlarin da teknolojiye dönüstügü yerler olmalidir. Teknolojiler de böylesi atölyeler sayesinde ilerlemeye devam edecektir. Bunun için de dogru insan kaynagi gerekiyor. Dogru insan kaynaginin ilk adresi de bu atölyeler olacaktir. Bugün açilisini yaptigimiz proje atölyesi de iste bu gayretlerin ve hedeflerin en güzel örnegi olarak karsimizda durmaktadir. Projeye emek veren tüm hocalarimizi tebrik ediyoruz, hayirlara vesile olmasini diliyoruz” dedi.

GENIS EGITIM YELPAZESI

Proje hakkinda bilgi veren Prof. Dr. Adem Uzun da Robotik ve Kodlama Atölyesi’nin Egitim Fakültesi ve Üniversitenin hedefleri dogrultusunda modern, islevsel ve genisletilebilir bir yapida olusturuldugunu aktardi. Atölyenin okul öncesinden baslayarak, üniversite düzeyinde ve sonrasindaki uzmanlasma çalismalarinda da kullanabilecek altyapi sahip oldugunu belirten Prof. Dr. Adem Uzun; “Buradaki malzeme ve tasarimlari seçerken çok boyutlu düsündük. Fakülte bünyesinde çok sayida bölüm var. Tüm bölümlerde okuyan ögrencilerimizin faydalanmasi adina yelpazeyi genis tuttuk. Hedeflerimiz dogrultusunda ortak bir atölyenin kurulmasina önem verdik. Burayi, projemizin ana hedef kitlesinde yer alan ögretmenlerimizin mesleki gelisimlerine katki saglamasi ve ögrencilerimizin teorik bilgileri pratige dönüstürmeleri amaciyla kullanacagiz” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan katilimcilar hep birlikte kurdele keserek Robotik ve Kodlama Atölyesi’ni hizmete açti.



Bilgi

Okunma Sayısı: 17050
Eklenme Tarihi: 11.11.2022 01:36:04
Güncelleme Tarihi: 11.11.2022 01:42:29

Paylaş