Sayim Kurulu

SAYIM KURULU
S.No Adi Soyadi Görevi
1. Doç. Dr. Gülçin TEZCAN Baskan
2. Osman ÇAM Üye
3. Cosgun KOYUN  Tasinir Kayit Yetkilisi

 

Sayim Kurulu

18 Ocak 2007 tarih ve 26407 sayili Resmi Gazetede yayinlanan Tasinir Mal Yönetmeliginin 32. Maddesi geregince, Fakültemiz kayitlarinda bulunan tüketim mallari ile Fakültemize bagli birimlerdeki demirbas, makine ve cihazlarin yil sonu tasinir sayimlari, harcama yetkilisince, kendisinin veya görevlendirecegi bir kisinin baskanliginda tasinir kayit yetkilisinin de katilimiyla, en az üç kisiden olusturulan sayim kurulu tarafindan yapilir

 

Sayim Kurulunun görev ve sorumluluklari sunlardir:

a)  Kamu idarelerine ait tasinirlarin, tasinir kayit yetkililerinin görevlerinden ayrilmalarinda, yil sonlarinda ve harcama yetkilisinin gerekli gördügü durum ve zamanlarda sayimi yapilir.

b)  Tasinir sayimlari, harcama yetkilisince, kendisinin veya görevlendirecegi bir kisinin baskanliginda tasinir kayit yetkilisinin de katilimiyla, en az üç kisiden olusturulan sayim kurulu tarafindan yapilir. 

c)  Sayim süresince, hizmetin aksamamasi ve bozulabilecek nitelikteki tasinirlar için gerekli tedbirlerin alinmasi kaydiyla, tasinir giris ve çikislari sayim kurulunun talebi üzerine harcama yetkilisince durdurulabilir. Sayim yapilirken gerekli önlemlerin alinmasi, sayim kurulunun görev ve sorumlulugu altindadir.

d) Sayim kurulu öncelikle, tasinir kayit yetkilisince ambarda bulundugu veya ambardan çiktigi halde belgesi düzenlenmedigi ve kayitlari yapilmadigi belirtilen tasinirlara iliskin islemlerin yaptirilmasini saglar. Sayim Tutanaginin "Kayitlara Göre Ambardaki Miktar" sütunu, defter kayitlari esas alinarak doldurulduktan sonra ambarlardaki tasinirlar fiilen sayilir ve bulunan miktarlar Sayim Tutanaginin "Ambarda Bulunan Miktar" sütununa kaydedilir. 

e)  Ambar sayim islemleri tamamlandiktan sonra oda, büro, bölüm, geçit, salon, atölye, garaj ve servis gibi ortak kullanim alanlarinda bulunan tasinirlar Dayanikli Tasinirlar Listeleri esas alinarak sayilir ve sayim sonuçlari Sayim Tutanaginda gösterilir. Kullanim amaciyla kamu görevlilerine tasinir teslim belgesiyle verilmis olan tasinirlar için, sayim yapilmaksizin Sayim Tutanaginin “Kayitlara Göre Kisilere Verilen Miktar” sütunundaki bilgiler dikkate alinir.

f)  Sayimda bulunan miktar ile kayitli miktar arasinda fark bulunmasi halinde miktarlarinda farklilik bulunan tasinirlarin sayimi bir kez daha tekrarlanir. Yine farkli çikarsa bu miktar "Fazla" veya "Noksan" sütununa kaydedilir.

g)  Sayim kurulunca, tasinirlarin fiili miktarlarinin kayitli miktarlardan eksik olugunun tespit edilmesi halinde Kayittan Düsme Teklif ve Onay Tutanagi ve Tasinir Islem Fisi; fazla oldugunun tespit edilmesi halinde ise Tasinir Islem Fisi düzenlettirilerek, defter kayitlarinin sayim sonuçlariyla uygunlugu saglanir.

h)  Düzenlenen giris ve çikis belgelerinin bir örnegi, muhasebe kayitlarinin yapilmasi için muhasebe birimine gönderilir.

i)  Kayitlarin sayim sonuçlariyla uygunlugu saglandiktan sonra sayim kurulu tarafindan Tasinir Sayim ve Döküm Cetveli düzenlenir. Cetvel, sayim kurulu ile tasinir kayit yetkilisi tarafindan imzalanir. Bu Cetvel ve eki sayim tutanagi ile sayim sonuçlarina göre düzenlenen giris ve çikis belgeleri, tasinir kayit yetkilisinin yil sonu hesabini olusturur.



Bilgi

Okunma Sayısı: 875
Eklenme Tarihi: 11.02.2021 13:36:38
Güncelleme Tarihi: 29.11.2021 09:52:43

Paylaş