Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı
 
      
            

 

AĞIZ, DİŞ VE ÇENE RADYOLOJİSİ ANABİLİM DALI

 

Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı; dentomaksillofasiyal doku ve organların sistematik olarak incelendiği, bu yapılara ait tüm fizyolojik ve patolojik değişikliklerin klinik ve radyografik olarak yorumlandığı ve yapılacak tedavilerin planlandığı, diş hekimliği uzmanlık dallarından biridir.
Hastaların fakülteye ilk başvurularında muayenelerinin yapıldığı bölüm Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi kliniğidir. Hastaların asıl başvuru nedenlerinin incelenmesinin yanı sıra tüm baş-boyun bölgesi ve ağız içi muayeneleri yapılır. Bu alandaki hastalıklar, ayrıntılı fizik inceleme ve modern tekniklerin kullanımı ile teşhis edilerek, bireylerin oral ve maksillofasiyal sağlığının en iyi seviyede korunması sağlanır. Klinik ve radyolojik tetkikler ışığında tanı ve tedavi planlaması yapılan hastalar gerekli tedavinin uygulanacağı kliniklere yönlendirilir.
Anabilim Dalında verilen eğitimin amacı; öğrencilerimizi, doğru tanı için sistematik bir yaklaşımla doğru soruları sorabilecek, bu bilgileri doğru şekilde yorumlayacak, dentomaksillofasiyal bölgenin muayene yöntemlerini, elde edilen klinik ve radyolojik bulguları değerlendirebilecek bilgi ve donanım ile yetiştirmektir.
Her geçen gün geliştirilen ekipmanları ve bu teknolojik gelişmelere paralel olarak yürütülen çalışmaları ile Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı diş hekimliğinin en temel akademik birimlerinden biri olma özelliğini sürdürmektedir.
 
 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [02-Mar-2020 05:33]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [03-Nis-2024 05:53]

İçerik Görüntüleme : [11.190]