PEDODONTİ ANABİLİM DALI
Pedodonti (Çocuk Dişhekimliği) Anabilim Dalı, bebeklikten ergenlik döneminin bitimine kadar çocuklarda oluşan tüm dişsel (dental) ve çene-yüz (orofasiyal) problemlerle ilgilenen dişhekimliğinin uzmanlık ve araştırma dallarından birisidir.
Pedodonti, günümüzde özellikle süt, karışık ve kalıcı dişlenme dönemlerinde tanısal (diagnostik) prosedürlerin vurgulandığı, diş çürüğü oluşumunun engellenmesi ve çürüğe ya da travmaya bağlı diş kaybı durumunda oluşan ark bütünlüğünün korunması konularını hedefler. Bununla birlikte, özel gereksinimli bireylerin ağız-diş tedavilerini ve takibini yapar. Diş çürüğü tedavileri, yer korunması ve koruyucu / fonksiyonel ortodonti bu anabilim dalının başlıca konularıdır. Modern restoratif materyeller, adeziv dişhekimliği ve innovatif tedavi yaklaşımları düzenli olarak araştırılır ve incelenir.
Pedodonti Anabilim Dalı’nın misyonu, öğrencileri, girmiş oldukları programa uygun olarak çocuklarda, diş çürüğünü önleyici prosedürleri uygulayabilecek, çürük riskini değerlendirebilecek, diş çürüğü ve koruma tedavilerini yapabilecek ve çene-yüz gelişimindeki normali ve normalden sapmayı ayırt edebilecek bilgi ve donanım ile yetiştirmektir.
Pedodonti Anabilim Dalı’nın vizyonu, pedodonti eğitim ve öğretiminde ulusal ve uluslararası yükseköğretim platformlarında etkisi olan bir eğitim, öğretim ve araştırma bölümü olmaktır.
Pedodonti Anabilim Dalı misyonu ve vizyonu gereği, evrensellik, hasta ve hekim haklarına saygılı olma, tutarlılık, açıklık, bilimsellik, eşitçilik, çevreye duyarlılık ve erişilebilirlik değerlerini taşır.