Dünya Dis Hekimligi Günü kutlama etkinlikleri kapsaminda Fakültemiz tarafindan organize edilen program, Bursa Uludag Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 17.11.2021 tarihinde gerçeklestirdi. Etkinlige Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Halil SAGLAM, B.U.Ü. Tip Fakültesi Tip Egitimi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Züleyha ALPER, Dis Hekimligi Fakültesi ögretim üyeleri, idari personeli ve tüm ögrenciler katilim sagladi.
Etkinlik öncesinde açilis kokteyli ile davetlilere ikramlar yapildi. Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasi ile baslayan program Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Halil SAGLAM’in açilis konusmalari devam etti.
Ögrencilerimizin iyi bir egitim almasi için özgün bir egitim modeli hazirladiklarini ifade eden SAGLAM, uygulamaya koyduklari bu egitim sistemi sayesinde saglik ordumuzun vazgeçilmez bir parçasi olan dis hekimlerimizin, bilim derslerinin yani sira toplum ve insana yönelik degerler egitimi alarak da mezun olmalarini istediklerini ifade ederek Dünya Dis Hekimligi Gününü kutladi.
Fakültemiz Dönem 2 ögrencisi Giray SAVAS‘in piyano dinletisi büyük begeni alirken, Ortodonti Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Bülent BAYDAS’in “Dis Hekimligi Günü Anlam ve Önemi” baslikli konusmasi ile devam eden etkinlik, Dönem 2 ögrencisi Melina Zilan BARAN’in yönetmenliginde ögrencilerimiz tarafindan sahneye konan “Disçi Cevdet” isimli tiyatro gösterisi ile etkinlige katilan davetlilerden büyük begeni toplayarak alkislar esliginde son buldu.