2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanı ile (Ek Madde-1) Yatay Geçiş Sonuçları için TIKLAYINIZ..
Kesin Kayıt Tarihi : 07- 09 Eylül 2026
NOT: Fakültemize kesin kayıt yaptırmak isteyen adayların, kesin kayıttan önce intibak edecekleri sınıfların belirlenebilmesi için en geç 31 Ağustos 2026 Pazartesi günü saat 16:00'ya kadar transkript ve ders içeriklerini pdf olarak disogis@uludag.edu.tr adresine e-posta ile göndermeleri gerekmektedir.
Kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler, aşağıdaki belgelerin asıllarını kesin kayıt sırasında teslim etmek zorundadırlar.
- YKS Yerleştirme Belgesi (Öğrencinin kayıtlı olduğu yükseköğretim programına yerleştiğine ilişkin sınav yerleştirme belgesi) (ÖSYM’nin sayfasından alınacaktır)
-YKS Sonuç Belgesi (Öğrencinin tüm puan türlerine ilişkin sınav sonuç belgesi) (ÖSYM’nin sayfasından alınacaktır)
-Disiplin cezası almadığını gösterir belge (Transkript belgesi veya Öğrenci belgesi üzerinde belirtilmiş ise ayrıca belge olarak istenmez) (Online başvuru sırasında sisteme yüklenen belgenin aslı)
- Not Durum Belgesi (Transkript) kesin kayıt esnasında muafiyet talebinde bulunmak isteyen öğrenciler için olup, başvuran öğrencinin öğrenim gördüğü kurumdan alacağı onaylı veya e-imzalı belge/e-Devlet)
- Ders içerikleri kesin kayıt esnasında muafiyet talebinde bulunmak isteyen öğrenciler içindir. Bu ders içerik bilgilerinin ıslak imzalı olma şartı aranmamakta olup Üniversitelerin Bilgi Paketi kısmından ulaşılan bilgiler yeterlidir.
- Öğrencilerin kayıtlı oldukları Üniversitelerinden alacakları yatay geçisine engel durumun (öğrencinin kitap, cihaz ve vb. materyal) olmadığına ve daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair belge, (Kesin kayıt sırasında verilecektir.)
- Öğrenci Belgesi (e-devlet üzerinden de olabilir)
- Vesikalık Fotoğraf (2 adet )
NOT: Kesin kayıt sırasında belge eksigi olan ögrencilerin kayıtları yapılmayacaktır.