Öğretim görevlimiz Nurhan Sümer'in yer aldığı TÜBİTAK 4004 - DOĞANIN DİLİNİ ÖĞRENİYORUM projesi kabul edildi

Proje; Bursa ili doğal yaşam ortamında katılımcıların doğayı tanıma ve koruma bilincinin gelişmesi, mevcut doğal kaynakların sürdürülebilir kalkınma programına uygun olarak kullanımda tutulması ve gelecek nesillere aktarılması gerektiği bilincini aşılamayı hedef alan ekolojik temelli bir eğitim çalışmasıdır. Proje kapsamında, çevre ve doğanın gündelik yaşamımızdaki öneminin kavratılması, çevre ve doğanın korunmasının gerekliliği üzerine etkinliklerin yapılması planlanmaktadır. Doğa eğitimiyle projeye katılan lise öğrencilerinin farklı bilimsel etkinlikleri yaparak, yaşayarak aktif öğrenmeleri sonrasında çevre okuryazarlık düzeylerindeki değişimine etkisi ve doğa eğitimiyle ilgili kazanımlarının farkındalığının artırılması amaçlanmaktadır.

Özetle kapsamı bu şekilde olan projemiz Bursa Uludağ Üniversitesi Büyükorhan Meslek Yüksek Okulu Ormancılık Bölümü Avcılık ve Yaban Hayatı Programı Öğretim Görevlisi Doktor Nurhan SÜMER ve Bursa Çınar Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni-Uzman Biyolog Emine POYRAZ ortaklığında hazırlanmış olup Haziran 2021 tarihinde kabul edilmiştir.

Haber Tarihi : [22-Haz-2021]

Haber Görüntüleme : [1.288]