BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN MELASTY FİRMASI TEKNİK GEZİSİ
 BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN  MELASTY FİRMASI TEKNİK GEZİSİ

İçsel Tarım Mekanizasyonu dersi kapsamında Prof. Dr. Halil ÜNAL’ın organizasyonu ve gözetiminde 14 Mayıs 2024 tarihinde bölümümüz lisans öğrencileri MELASTY marka Ayaz Kauçuk Plastik ve Kalıp Makina San. Tic. Ltd. Şti. (Bursa) fabrikasına teknik gezide bulunmuşlardır.

Gezinin ilk aşamasında fabrikanın geçmişi, faaliyet alanı, sektördeki yeri ve gelecek planları, ulusal ve uluslararası ticari ilişkiler hakkında fabrika müdürü sayın Halim Ferik bey tarafından bilgi verilmiştir.  Daha sonra fabrikada kauçuk hammadde üretimi başta olmak üzere, değişik tip ve modeldeki süt sağım makinalarının birçok parçasının imalat, boyama, montaj aşamaları; elektrikli çit, kaşıma fırçaları, suluklar vd. birçok makine ve parçaların imalat aşamaları üretim sorumlusu sayın Murat Güngörmez ve sayın Halim Ferik bey tarafından ayrıntılı ve uygulamalı olarak anlatılmıştır. Gezinin son aşaması; şirket yöneticileri tarafından öğrencilerimizin gelecekteki mesleki yönelimlerine ışık tutacak mesleki deneyimleri-mühendislik görev ve sorumluluk ayrıntıları, soru cevap şeklinde paylaşımlarla tamamlanmıştır. Henüz staj aşamasını tamamlamamış 3 öğrencimizin yaz stajlarının bu şirketimizin tarafından kabul edilmesi de öğrencilerimize önemli mesleki deneyim ve cesaret kazandıracağı inancındayız. Teknik gezi boyunca göstermiş oldukları ilgi, destek ve paylaşımları için başta Melasty firmasının sahibi ve yönetim kurulu başkanı Sayın Hakan ÖZDOĞAN, Fabrika müdürü Sayın Halim FERİK, Üretim sorumlusu Sayın Murat GÜNGÖRMEZ, Kurumsal İletişim Uzmanı Hafsa ÖZCÜ ve şirketin tüm değerli çalışanlarına öğrencilerimiz ve kurumumuz adına çok teşekkür ederiz.

Haber Tarihi : [17-May-2024]

Haber Görüntüleme : [190]