Öğretim Üyesi
|
Proje Başlığı
|
Proje Yılı
|
Yürütücü / Araştırmacı
|
Proje Türü
|
Proje Durumu
|
Prof. Dr. Nalan Hakime NOĞAY
|
Nörotoksisiteye Karşı Probiyotik ve D Vitamininin Nöroprotektif Etkisinin
İn- Vitro Araştırılması
|
2021-2023
|
Araştırmacı
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Devam Ediyor
|
Prof. Dr. Nalan Hakime NOĞAY
|
Hiperkolesterolemik farelere probiyotik ve D-tagatozun sinbiyotik olarak verilmesinin metabolik parametreler ve bağırsak mikrobiyotası üzerine etkisi
|
2021-2023
|
Araştırmacı
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Devam Ediyor
|
Prof. Dr. Nalan Hakime NOĞAY
|
Zihinsel Engelli Çocukların Beslenme Durumuna Annelerinin Tükenmişlik
Düzeyinin Etkisi
|
2016-2017
|
Yürütücü
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Tamamlandı
|
Prof. Dr. Nalan Hakime NOĞAY
|
Zeynep Kamil Kadın Ve Çocuk Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Çocuk Polikliniğine Başvuran 6– 18 Yaş Grubu Çocuklarda Metabolik Sendrom Görülme Durumu Ve Beslenme Durumunun İlgili Risk Faktörleri Üzerine Etkisi
|
2006-2009
|
Araştırmacı
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Tamamlandı
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Establishment of Centre of Vocational Excellence (CoVE) for Dairy Sector, Erasmus-EDU-2021-PEX-COVE-101055548
|
2022-2026
|
Yürütücü
|
Erasmus Plus KA-3 Centre of Vocational Excellence (CoVE)
|
Devam Ediyor
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Switching Mediterranean consumers to Mediterranean sustainable healthy dietary patterns, PRIMA, S1-2021
|
2022-2025
|
Yürütücü
|
HORİZON 2020- PRIMA Projesi
|
Devam Ediyor
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Lifting farm animal lives – laying the foundations for positive animal welfare, COST - European Cooperation in Science & Technology – EFSA, Proposal Reference OC-2021-1-25303
|
2022-2025
|
Yürütücü
|
HORİZON 2020- COST ACTION Projesi
|
Devam Ediyor
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Network T&CM alternatives for antibiotics worldwide: Global Initiative for Traditional Solutions to Antimicrobial Resistance (GIFTS-AMR) and application number EU JPIAMR_NP_2020-018
|
2020-2022
|
Yürütücü
|
GIFTS-AMR Network Projesi
|
Devam Ediyor
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Innovative and sustainable grazing based systems integrating cows and young stock (GrazyDaisy 1871)
|
2018-2021
|
Yardımcı Araştırmacı
|
EU HORIZON 2020 ERA-NET project
|
Tamamlandı
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Mapping Skills needs and supply in the dairy sector 575872 DK 2016 SSA N
|
2016-2019
|
Yürütücü
|
EU, ERASMUS+,
|
Tamamlandı
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Developing A European Skills Council in Dairy Sector (VP/2012/009/0089)
|
2013-2014
|
Yürütücü
|
Avrupa Birliği Projesi
|
Tamamlandı
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
AB Yolundaki Türkiye’de Gıda, Süt ve Et Teknolojilerinde mesleki Eğitimde Yeni olanakların Paylaşımı ve Değerlendirilmesi
|
2005-2005
|
Yardımcı Araştırmacı
|
Avrupa Birliği Projesi
|
Tamamlandı
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Tip1 Diyabette Kahve Çekirdeği Zarı ile Zenginleştirilmiş Kefirin Antidiyabetik ve Antioksidan Etkileri, Proje No: FGA-2022-1066
|
2022-…
|
Yardımcı Araştırmacı
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Devam Ediyor
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
İçme sütü ve kefirde kanserle ilişkili miRNA'ların anlatım seviyelerinin araştırılması, Proje No: FGA-2022-820
|
2022-…
|
Yardımcı Araştırmacı
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Devam Ediyor
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Ticari Kefir Kültürlerinin In-vitro Biyocanlılıklarının Raf Ömrü Süresince Değerlendirilmesi, Proje No: HDP(SAĞBF)-2020/17
|
2020-2021
|
Yürütücü
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Tamamlandı
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Farklı çay yaprakları ve sebzeler kullanılarark üretilen fermente sebze sularının renk pigmentleri içeriklerinin ve in vitro anti-inflamatuvar ve antidiyabetik etkilerinin araştırılması
|
2019-…
|
Yardımcı Araştırmacı
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Devam Ediyor
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Kombu Çayı Kültürünün Fermente Sebze Suyu Üretiminde Kullanımı, Proje No: BAP-19-1003-005
|
2019-2021
|
Yardımcı Araştırmacı
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Tamamlandı
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Fonksiyonel Bir İçecek: Kahve Zarı Çekirdeği ile Zenginleştirilmiş Kefir, Proje No: OUAP(SAĞBF)-2019/10
|
2019-2021
|
Yürütücü
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Tamamlandı
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Arıcılıkta üretimi artırmak amacı ile akıllı kovan, konvansiyonel, ekolojik-organik üretim yöntemlerinin ve yeni ürünlerin geliştirilmesi, Proje No:BAB-AGUAM 2016/2
|
2016-2018
|
Yardımcı Araştırmacı
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Tamamlandı
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Brokkolinin mikrobiyolojik kalitesi ve raf ömrünü uzatmak için kitosan kaplamanın kullanılabilirliğinin araştırılması
|
2014-2015
|
Yürütücü
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Tamamlandı
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Turunçgil fenolik bileşiklerinin bazı laktik asit bakterilerinin gelişimine etkileri, Balıkesir Üniversitesi
|
2012-2013
|
Yardımcı Araştırmacı
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Tamamlandı
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Ülkemizde Yetiştiriciliği Yapılan Hindiba Cichorium Spp Türlerinin Fenolik Bileşiklerinin Antioksidan Kapasitelerinin ve Antioksidan Bileşenlerin Biyoalınabilirliliğinin Araştırılması
|
2013-2016
|
Yardımcı Araştırmacı
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Tamamlandı
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Ballarda İnfant Botulizme Sebep Olan Clostridium botulinum’ un kültür ve Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PCR) ile tespiti
|
2011-2014
|
Yardımcı Araştırmacı
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Tamamlandı
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Kültür Mantarı Ve Brokoli’nin Raf Ömrünün Uzatılması, Mikrobiyal Bulaşmaların Engellenmesi Amacıyla Doğal Ticari Dezenfektan ve Organik Asitlerin Kullanılabilirliklerinin Araştırılması
|
2011-2012
|
Yardımcı Araştırmacı
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Tamamlandı
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Boza Fermantasyonu ve Depolanması Sırasında Organik Asitlerin Belirlenmesi, TOVAG–105 0 463
|
2006-2007
|
Yardımcı Araştırmacı
|
TÜBİTAK Projesi
|
Tamamlandı
|
Doç. Dr. Metin GÜLDAŞ
|
Dayanıklı Yoğurt Üretiminde Yoğurdun Pastörizasyon Normu ve Depolama Sıcaklığının Kalite Üzerindeki Etkisi, Proje No: 9020049
|
1992-1993
|
Yardımcı Araştırmacı
|
Ankara Üniversitesi Araştırma Fonu Müdürlüğü
|
Tamamlandı
|
Dr. Öğr. Üyesi
Özge YEŞİLDEMİR
|
Switching Mediterranean consumers to Mediterranean sustainable healthy dietary patterns
|
2022-2025
|
Araştırmacı
|
Avrupa Birliği-UFUK 2020 Projesi
|
Devam ediyor
|
Dr. Öğr. Üyesi
Özge YEŞİLDEMİR
|
Anne sütü veya bebek formülü ile beslenen bebeklerde melamin ve bisfenol a maruziyetinin değerlendirilmesi
|
2021-2022
|
Araştırmacı
|
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje (BAP)
|
Tamamlandı
|