Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) Ufuk Avrupa Bilgi günü düzenlendi
 Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) Ufuk Avrupa Bilgi günü düzenlendi

Araştırma Üniversitesi vizyonunun bilimsel ve akademik altyapı imkânlarıyla geliştirilmesinin hedeflendiği üniversitemizde, kurulan araştırmacı ekosisteminin geliştirilmesi adına farklı alanlarda bilgilendirici programlar düzenlenmeye devam ediyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü, Ar-Ge Koordinatörlüğü, ULUTEK Teknopark, Teknoloji Transfer Ofisi ve TÜBİTAK işbirliğinde hazırlanan Avrupa Birliği’nin 9. Çerçeve Programı olan Ufuk Avrupa Programı’na ilişkin bilgi günü etkinliği düzenlendi. ULUTEK Teknopark Binasında gerçekleştirilen programa BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rasim Arabacı, BAP Koordinatörümüz Prof. Dr. Sevcan Çelenk, TÜBİTAK yetkilileri, akademik ve idari personel, firma yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ VİZYONU GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

Programın açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, göreve geldikleri ilk günden itibaren Araştırma Üniversitesi vurgusunu ön plana çıkardıklarını vurguladı. Araştırma üniversiteleri arasında daha üst sıralara çıkabilmek adına akademik ve bilimsel altyapıyı güçlendirmeye gayret ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz konuşmasında; “Kurumsal yapımız içerisinde ve imkânlar ölçüsünde tüm sınırlarımızı zorluyoruz. İstihdamın artırılması ve bu anlamda ilave ekonomik imkânların bulunması da dâhil olmak üzere gerekli tüm adımları atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz. Bir Ar-Ge Koordinatörlüğü kurduk. BAP Koordinatörlüğümüz ile güzel bir sinerji oluşturdular. Üniversitemizin tüm imkân ve kapasitesini ortaya çıkaracak özel bir çalışma yürütüyorlar. Üniversitemizdeki araştırma vizyonunu bu koordinatörlüklerimiz vasıtasıyla geliştireceğiz” dedi.

FEN, SAĞLIK VE MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ ORTAK PLATFORMDA BULUŞTURULACAK

Araştırma Üniversiteleri arasında kalabilmek için temel birtakım paradigmaların bulunduğuna işaret eden Rektör Yılmaz; “Bu sıralamada yukarılara çıkabilmenin önemli bir kısmını da projeler oluşturuyor. TÜBİTAK, YÖK ve AB projelerinin hazırlanması son derece değerli kabul ediliyor. Bu projelerle birlikte üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor. Dolayısıyla bizler de bu koordinatörlüklerimiz aracılığıyla araştırmacı ekosistemini daha güçlü hale getirmeyi hedefliyoruz. Birbiriyle istediğimiz sıklıkta irtibatları bulunmayan fen, sağlık ve mühendislik bilimlerini geliştireceğimiz yöntemler ile ortak bir platformda buluşturacağız. Genel anlamda araştırma üniversitesi perspektifinde arzu edilen kapsayıcı bilimsel yöntemleri üniversitemiz özelinde işler hale getireceğiz. Bu vesile ile genç araştırmacıların şikâyet ettiği mentor desteğinin çok daha sağlıklı bir iletişim modeli ile kendilerine ulaştırılmasına vesile olacağız” açıklamasında bulundu.

Açılış töreninin ardından TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Müdürü Çağrı Yıldırım, online olarak katıldığı programda; Ufuk Avrupa Programı’na yönelik genel bir tanıtım sunumu gerçekleştirdi. Ulusal irtibat noktaları tarafından alanlarına özgü konu başlıklarında bilgi paylaşımlarının yapıldığı program soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [22-Ara-2023]

Haber Görüntüleme : [423]