Öğrenci Değişim Programları

ERASMUS

Erasmus hareketliliklerinden yararlanmanın tek yolu BUÜ Erasmus Koordinatörlüğü tarafından açılan ilanlara başvurup seçilmiş olmaktır.

Erasmus Öğrenim Hareketliliği başvuruları normal şartlarda her dönem başında olmak üzere yılda iki kez alınır. Güz döneminde gitmek için yapılan başvurular yaklaşık olarak Şubat-Mart, bahar dönemi başvuruları ise Eylül-Ekim aylarında alınır. Bu tarihler akademik takvime göre değişiklik gösterebilir. Bütçenin yeterli olmaması veya ortaya çıkabilecek başka durumlar sebebiyle bazı dönemlerde başvuru alınmayabilir. Her bir başvuru dönemine ait detaylı başvuru takvimleri BUÜ Erasmus web sitesinin duyurular kısmında ilan edilir.

Erasmus öğrenim hareketliliği için gerekli asgari şartlar taşınıyor ise,  BUÜ Erasmus Koordinatörlüğü tarafından ilan edilen tarihler arasında UKEY ve Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus Başvuru Sistemi üzerinden çevrimiçi başvuru yapılır. Her iki platform üzerinden başvuru yapılması zorunludur. Platformların herhangi birinden geçerli başvuru yapmayan adayların başvurusu geçersiz sayılır.

Başvuran adaylar başarı puanlarına (Genel Akademik Not Ortalaması %50 + Yabancı Dil Puanı %50) göre, kendi bölümleri içinde tüm kademelerle birlikte (lisans, yüksek lisans ve doktora) değerlendirilir ve Erasmus Koordinatörlüğü tarafından durumları belirlenir.

Durumlar: Uygun, Asil, Beklemede, Yedekten Asil, Feragat, Vazgeçti ve Geçersiz.

Partner Kurumlar:

MEVLANA

Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 2,50 / 4.00, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 3,00 / 4.00 olması gerekmektedir. %50 dil puanı + %50 Not Ortalaması alındıktan sonra başvurular değerlendirmeye alınır.

FARABİ

Başvuru dönemi genellikle Mart ayının ilk iki haftasıdır. Programa yılda bir kez başvuru yapılabilir. Mart başında alınan başvurular, bir sonraki eğitim-öğretim yılının güz ya da güz ve bahar dönemleri içindir.

Gidilmek istenilen üniversite ile kayıtlı olunan üniversitenin ikili anlaşmasının olması ve bu anlaşmada halihazırda ferdi olunan bölüm veya anabilim dalına kontenjan ayrılmış olması gerekmektedir.

Ön Lisans ve Lisans öğrencileri için Genel Not Ortalamasının (GANO) en az 2.00/4.00, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için Genel Not Ortalamasının (GANO) en az 2.50/4.00 olması gerekmektedir.

Partner Kurumlar

FREE MOVER

Üniversitemizde lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi alan ögrencilerin, yurtdışındaki üniversitelerde bir dönem veya bir akademik yıl için dönemlik/yıllık ücret ödeyerek misafir ögrenci statüsünde ögrenim görmelerini sağlayan bir değişim programıdır.


Bilgi

Okunma Sayısı: 956
Eklenme Tarihi: 26.03.2021 12:24:04
Güncelleme Tarihi: 17.04.2025 10:06:17

Paylaş