20. Uludağ İç Hastalıkları Kış Kongresi ve 14. Uludağ İç Hastalıkları Hemşireliği Kongresi Başarıyla Tamamlandı

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nın öğretim üyeleri, başhemşireliği, klinik hemşireleri ve fakültemiz İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı’nın katkıları ile düzenlenen 20. Uludağ İç Hastalıkları Kış Kongresi ve 14. Uludağ İç Hastalıkları Hemşireliği Kongresi 02-04 Mart 2024 tarihlerinde Grand Yazıcı Otel, Uludağ’da gerçekleştirildi. Kongreye Bursa ve birçok şehirden araştırmacı, akademisyen, hemşire ve klinisyenin yanı sıra fakültemiz lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımı ve ilgisi büyüktü.  Hemşirelik programına fakültemiz İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri oturum başkanı, konuşmacı, sözel/poster bildiri sunumları ve bilimsel araştırma kursu düzenleyerek katkı sağladı. Hemşirelik bildirileri arasında Dr. Öğr. Üyesi Öznur ERBAY DALLI, Dr. Öğr. Üyesi Derya AKÇA DOĞAN, Doç. Dr. Seda PEHLİVAN, Prof. Dr. Yasemin YILDIRIM ve Prof. Dr. Türkkan EVRENSEL’in birlikte yürüttüğü “Kemoterapi Sırasında Kanser Hastalarına Dinletilen İki Farklı Türde Müziğin Anksiyete, Bulantı ve Memnuniyet Düzeylerine Etkisi” adlı deneysel araştırma, sözel bildiri birincilik ödülüne layık görüldü.

Kongre başkanı ve düzenleme kuruluna, kongreye katılma ve bilimsel programa katkı sağlama fırsatı verdikleri ve destekleri için teşekkür ederiz.

Haber Tarihi : [15-Mar-2024]

Haber Görüntüleme : [160]