CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA HEMŞİRELİKTE ÇAĞI YAKALAMAK
 CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA HEMŞİRELİKTE ÇAĞI YAKALAMAK

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA HEMŞİRELİKTE ÇAĞI YAKALAMAK

BUÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ve SUAM işbirliği ile “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA HEMŞİRELİKTE ÇAĞI YAKALAMAK” etkinliği 20 Aralık 2023 tarihinde Prof. Dr. Mete Cengiz Merkezinde gerçekleştirildi.

Dünyada çok hızlı bir dijital dönüşüm yaşanırken, ülkemizde ve mesleğimizde bu değişim ve gelişim sürecinin konuşulmasının zorunlu hale geldiği vurgulandı. Dijital çağın getirdiği yeniliklerin, hemşirelik mesleğine yansımalarının uygulama örnekleri ile sunulduğu bu etkinlik ile farkındalık oluşturma amaçlandı. İki oturumda yapılan etkinliğimizde; Bursa Uludağ Üniversitesi ailesinden konuşmacılarımız kendi çalışmalarından örnekler vererek sunumlar yaptı.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşmalarına geçildi. Hemşire Cansu YILMAZ’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte, sırasıyla; Etkinlik Başkanı Doç. Dr. Seda PEHLİVAN, SUAM Başhemşiresi Uzm. Hemşire Fatma DÜZGÜN, SUAM Başhekimi Prof. Dr. Halil SAĞLAM ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan ÖZYAZICIOĞLU açılış konuşması yaptı. 

Prof. Dr. Neriman AKANSEL, Prof. Dr. M. Cemal ÇAKIR, Uzman Hemşire Nevin SABAHYILDIZI BOR’un başkanlığını yaptığı ilk oturumda; Makine Yüksek Mühendisi Bilgin DALLI “Dijital Çağı Yakalamada Hemşireliğin Mühendislik ile Entegrasyonu” konusunda yaptığı konuşma ile dikkatleri bu alana çekmeye çalıştı. Ardından Dr. Öğr. Üyesi Ayla İrem AYDIN, tüm dünyada konuşulan ve her alanda kullanılmaya başlanan “Yapay Zekâ ve Yapay Zeka Tabanlı Öğrenme Araçlarının Hemşirelik Uygulamalarında Kullanımı” ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Seda PEHLİVAN ve İç Hastalıkları Başhemşiresi Semure ZENGİ’nin başkanlığını yaptığı ikinci oturumda ise; Uzman Hemşire Elvan VATANSEVER “Giyilebilir Teknolojiler” hakkında bilgi verdikten sonra, Uzman Hemşire Esra İBEK “Artırılmış Sanal Gerçeklik Uygulamasının Hemşirelikte Kullanımı” ile ilgili bilgileri paylaşarak uluslararası kongrede sözel bildiri birincilik ödülü aldığı çalışmasının sunumunu gerçekleştirdi. Son konuşmacı olarak Faydalı Model Belge sahibi Dr. Öğr. Üyesi Derya AKÇA DOĞAN “Yeni Ürün Geliştirme Süreci” konusunda kendi çalışma süreçleri ve sonuçlarına yönelik bilgi paylaşımında bulundu.

Katılımcılara ikramların yapıldığı etkinlik sonunda etkinliği düzenleyen Doç. Dr. Seda PEHLİVAN ve Uzman Hemşire Semure ZENGİ tüm katılımcılara yoğun ilgi ve katılım için teşekkürlerini sundu. Etkinlikte görev alan oturum başkanı ve konuşmacılara teşekkür belgesi verildi. Ayrıca, ikram sponsorlarına, etkinliğin hazırlanmasında ve yürütülmesinde görev alan hastane hemşireleri, personeli ve öğrencilerimize teşekkür belgeleri sunuldu.

Prof. Dr. Yavuz Pehlivan, Prof. Dr. Türkkan Evrensel, Işık Bulut, Hemşire Suzan Adalı, Hemşire Nuran Tuzcu, Hemşire Ayşe Demir Kayabaşı, Hemşire Nesrin Varol, Hemşire Arzu Çanakkale, Hemşire Hanife Aydın, Hemşire Saliha Macun, Özlem Alaca, Kadriye Çoban, Nazife Yağız, Öğrenci Doğukan Reis, Öğrenci Duygu Atay, Öğrenci Ali Türkmen, Öğrenci Abdullah Kınay, Öğrenci Berke Kara, Öğrenci Fatma Dikmen,

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-Oca-2024]

Haber Görüntüleme : [282]