Bursa Uludağ Üniversitesi akademisyenlerin hayali gerçek oldu!
 Bursa Uludağ Üniversitesi akademisyenlerin hayali gerçek oldu!

Bursa Uludağ Üniversitesi akademisyenlerin hayali gerçek oldu!

Bursa Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Çetin SAYACA ve Doç. Dr. Özden Özkal ile eski öğretim üyemiz Prof. Dr. Defne Kaya Utlu ülkemiz, meslektaşları ve öğrencileri için 2020 yılında bir hayal kurarak yola çıkmışlardı. Bu yolda, alanlarında ilk olarak yazılan “Fizyoterapistler için İşlevsel Egzersiz Anatomi ve Fizyolojisi” isimli kitap Türkçe olarak 2021 yılında basılmıştı.

Kitap, çok fazla olumlu tepki alınca “Functional Exercise Anatomy and Physiology for Physiotherapists” adıyla İngilizce’ye çevrilerek dünyaca ünlü uluslararası yayınevi olan Springer tarafından basıldı ve bilim dünyasının beğenisine sunuldu. Hocalarımızın alanlarında Türkçe’den İngilizce’ye çevrilen ilk kitabı yazma hayali de böylece gerçekleşmiş oldu.

Kitap, Türkçe’den İngilizce’ye çevrilmiş ve dünyada ilk kez tedavi edici ve sağlığı koruyucu/geliştirici işlevsel egzersizler için gerekli anatomi ve fizyoloji bilgilerini içeren bir eser olup Türkiye ve yurtdışından 40 araştırmacının kaleme aldığı, 4 kısım ve 29 bölümden oluşmaktadır…

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Eyl-2023]

Haber Görüntüleme : [588]