Merkezi Yerleştirme Puanı ile (Ek Madde-1) Yatay Geçiş Kontenjanları (2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı)

“Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik”in Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş (Ek Madde-1) kapsamında Üniversitemize yatay geçiş yapacak öğrenciler ile ilgili gerekli belgeler, müracaat ve değerlendirme takvimi aşağıda belirtilmiş olup başvurular belirtilen adres üzerinden ONLİNE olarak yapılacaktır. Eksik belge ve beyana uygun olmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

A. Gerekli Belgeler için TIKLAYINIZ.

B. ÜNİVERSİTEMİZDEN EK MADDE-1 İLE AYRILIP GERİ DÖNMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLER

1. Öğrencilerin Merkezi Yerleştirme Puanı ile Geçiş (Ek Madde-1) uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilirler.  Ancak söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrenciler; ÖSYS/YKS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde ilan edilen kontenjana dahil edilmeden geri dönebilirler. Bu kapsamdaki öğrenciler başvurularını şahsen birimlerin (Fakülte/Meslek Yüksekokulu) öğrenci işleri bürolarına yapmaları gerekmektedir.
  2. Merkezi Yerleştirme Puanı ile Geçiş (Ek Madde-1) kapsamında gidilen yükseköğretim kurumunda alınan disiplin cezaları geri dönüş başvurusu yapan öğrencilerde dikkate alınmaz.
  3. Başvuru için belirlenen diğer tüm belgeler A bendinde belirtilen belgelerin aynısıdır.

C. BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

Başvuru Tarihi                                                       : 31 Ocak - 04 Şubat 2022

Değerlendirme Tarihi                                             : 08 Şubat - 10 Şubat 2022

Sonuçların Web Sayfasında İlan Edilme Tarihi   : 17 Şubat 2022 (İlgili Birimlerin web sayfasında ilan edilecektir.)

Kesin Kayıt Tarihi                                                   : 21 Şubat - 23 Şubat 2022

Önlisans Kontenjanları için TIKLAYINIZ.

Lisans Kontenjanları için TIKLAYINIZ.

Başvuru ve Değerlendirme Takvimi için TIKLAYINIZ.

Online Başvuru Sistemi için TIKLAYINIZ.

(Dikey Geçiş Sınavı [DGS] ile yerleşip, başvuruda bulunacak öğrencilerin başvuruları ŞAHSEN ilgili birimlere yapılacaktır.)

Ek Madde-1 Uygulama Esasları için TIKLAYINIZ.

Taban-Tavan Puanları için TIKLAYINIZ.

Birimlerin Adres ve İletişim Bilgileri için TIKLAYINIZ.

Yatay Geçiş Kullanım Klavuzu için TIKLAYINIZ.

NOT:

1- 2010 yılı ve öncesinde sınava girerek yerleşen adaylar ÖSYM yerleştirme belgelerini ilgili birime mail olarak göndermeleri gerekmektedir.

2- Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile yerleşen öğrenciler başvuru işlemlerini online olarak gerçekleştiremeyecek olup ilgili Fakülteye müracaat etmeleri gerekmektedir

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [27-Ara-2021 11:14]