Kimya Bölümü Sanayi İşbirliği Toplantısı

Bölümümüz öğretim üyeleri Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Kimya Sektörü Genişletilmiş Sektörel Analiz” toplantısına katıldı.

İlimizde kimya sektöründe faaliyet gösteren işadamları ve sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda üniversite ile sanayi arasında oluşturulabilecek işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda konuşan BTSO yönetim kurulu üyesi İlker DURAN, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için kimya sektöründe yapılacak çok şeylerin olduğunu ve üniversite-sanayi arasında geliştirilecek etkin ve nitelikli işbirliklerin bu alanda yapılacak çalışmalara önemli katkı sunacağını söyledi.

Kimya bölüm başkanı Prof. Dr. Asim OLGUN da katılımcılara üniversite-sanayi işbirliği kapsamında yapılabilecek nitelikli projeler ile sektörde çalışan kimyagerlerin pratik bilgileri üniversitelerin temel araştırma çıktıları ile birlikte yeni ürünler üretimine katkı sağlayabileceğini belirtti.

Anasayfaya Dön Güncel Haberler

Haber Tarihi : [27-Mar-2017]