BUÜ personeline organik tarım uygulama eğitimleri başlıyor

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), tarımsal üretimi teşvik etmek, akademik ve idari personele eğitim ve uygulama imkânı sunmak hedefiyle yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.

BUÜ Ziraat Fakültesi, düzenli olarak gerçekleştirdiği sertifikalı organik tarım eğitimlerini geliştirmeye devam ediyor. Fakülte bünyesinde organik tarıma ilgi duyan katılımcılara farklı uzmanlık alanlarında öğretim üyeleri tarafından organik üretim konularında temel ve uygulamaya yönelik bilgiler aktarılıyor. Bu eğitimlerde eksik kalan uygulamaları yapabilmek amacıyla Fakülte Dekanlığı yanındaki arazide 60 m2‘lik 112 parsel oluşturuldu. Damla sulama sistemi ile sulama yapılabilecek parsellerde yetiştirilecek sebze fideleri ve organik gübreler de yine Fakülte tarafından üretilerek isteyen katılımcılara temin edilecek.

ORGANİK TARIMA İLGİ DUYAN PERSONEL KATILABİLECEK

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Âdem Doğangün ve Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ı proje alanında ağırlayan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut, devam eden alt yapı çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Proje hakkında açıklama yapan Dekan Prof. Dr. İlhan Turgut, uygulama ile organik tarım konusunda bilinç oluşturmayı, tohum ekiminden hasada kadar tüm katılımcıların yetiştiricilik yapabilmesini ve bitkisel üretimin her aşamasını görebilmesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. İlhan Turgut, projede yer almak ve bizzat üretim yapmak isteyen tüm personeli bilgi almak için Ziraat Fakültesi Dekanlığı’na başvurmaya davet etti.

AKADEMİK BİRİKİM PAYLAŞILACAK

Proje alanını inceleyen Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, organik tarım uygulamalarına ilgi duyan akademisyen ve personel için üniversite sınırları içerisinde ilk kez böyle bir projenin hayata geçirileceğini açıkladı. Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip üniversitelerinden birisi olduklarına işaret eden Rektör Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Ziraat Fakültemiz, Türkiye’nin en iyi fakülteleri arasında yer alıyor. Geniş bir teori ve pratik uygulama tecrübesine sahip. Organik tarım konusunda da ciddi bir akademik birikimimiz var. Elimizdeki bu imkanları akademisyen ve personelimizin geliştirilmesi noktasında değerlendirebileceğimizi düşündük. Uygulama alanının oluşturulması için gerekli adımları attık. Projemizin alt yapısı hemen hemen tamamlanmış durumda. Bu konuya ilgi duyan personelimiz için keyifli ve öğretici bir hizmet olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Oca-2021]

Haber Görüntüleme : 3.441 - 0