Acar, son yolculuğuna uğurlandı

 

Önceki gün hayatını kaybeden Uludağ Üniversitesi (UÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Emekli Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Yalçın Acar son yolculuğuna uğurlandı.

Prof. Dr. Yalçın Acar için uzun yıllar hizmet verdiği UÜ İİBF Sevgi Meydanı’nda cenaze töreni düzenlendi. Törene UÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yüce, Prof. Dr. Eray Alper, İİBF Dekanı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, akademisyenler, ailesi ve sevenleri katıldı.

Acar’ın cenazesi düzenlenen tören ve okunan duaların ardından Bandırma-Tatlısu köyünde ikindi namazını müteakip defnedilmek üzere uğurlandı.

PROF. DR. YALÇIN ACAR KİMDİR?

Prof. Dr. Yalçın Acar, 10 Mart 1941 yılında Erdek’te doğmuştur. Evli ve 1 çocuk babası olan Acar, 1953 yılında Hamamlı İlkokulu’ndan mezun olmuş, orta öğrenimini ise 1959 yılında Bandırma Şehit Mehmet Gönenç Lisesi’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde 1966 yılında, yüksek lisans ve doktora eğitimini ise Türkiye’de nüfus sorunu ve ekonomik kalkınma konulu doktora tezi ile Fransa’da Sorbonne Üniversitesi’nde 1977 yılında tamamlayan Acar, 1984 yılında iktisat doçenti, 1991 yılında ise iktisat profesörü unvanını almıştır. Yalçın Acar, iktisat bölümü iktisadi gelişim ve uluslararası iktisat anabilim dalı öğretim üyesi olarak İİBF’de alanı ile ilgili çeşitli lisans, yüksek lisans ve doktora derslerini yürütmüştür. 1988-1991 tarihleri arasında İİBF Dekan Yardımcılığı, 1988-2000 yılları arasında İİBF Fakülte Kurulu Üyeliği, 1988-2000 yılları arasında İİBF Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüten Acar, ayrıca 1991-1994 tarihleri arasında UÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği ve UÜ Bölge Kaynaklarının Araştırılması ve Değerlendirilmesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmüştür. Acar’ın alanıyla ilgili çok sayıda makalesi ve kitabı vardır.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : 5.581 - 0