Kalifiye muhasebeciler geliyor

 

Uludağ Üniversitesi (UÜ), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü ve Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) ortaklığında hayata geçirilecek olan protokol sayesinde muhasebe okuyan öğrenciler mezun olmadan önce kalifiye hale getirilecek.

UÜ, SGK İl Müdürlüğü ve BSMMMO ortaklığında hayata geçirilecek olan, gençleri sektöre hazırlamayı hedefleyen Mesleki Eğitimde Kariyer Rehberliği Modeli İşbirliği projesinin imza töreni Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) atıldı. İmza töreninde UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, SGK İl Müdürü Erhan Karaca, BSMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, akademisyenler, oda üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“DİPLOMA DEĞİL, TECRÜBE ÖNEMLİ”

Uludağ Üniversitesi’nin vizyonuna uygun bir protokole imza atacaklarını vurgulayan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, “Yönetim olarak kendimize 3. Nesil üniversite hedefi koyduk. Bu yolda da adımlarımızı atmaya devam ediyoruz. Diploma alıp toplumun içerisine karışmak, ondan sonra da diploma ile iş aramak devri artık bitmiştir. Bunu herkes biliyor. Herhangi bir diplomaya sahip olmanın ancak o güne kadar bir iş yapmamış olmanın bir önemi yoktur. O diplomanın da bir önemi yoktur. Yapılan işlerin insana ne değer kattığını, ne gibi faydalar ürettiğini planlamamız lazım. Dünyanın en dinamik gençliği bizde. 15 ile 30 yaş arasında 35 milyon genç nüfusa sahibiz. Bu insanlarımızı bir konuya yönlendirsek o konuda dünyanın en iyisi oluruz. Ancak bunu yapamıyoruz. Bizler ise bugün imzalayacağımız protokol ile gençlerimizi yarınlara hazırlamak adına bir nebze olsun faydalı iş yaptığımıza inanıyoruz. Tüm taraflara hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Kurum olarak imzalanan bu protokolü çok önemsediklerini söyleyen SGK İl Müdürü Ertan Karaca ise “Kalifiye meslek mensuplarının yetiştirilmesi ülkemizin geleceği açısından, gelişmesi açısından son derece büyük bir önem taşıyor. Bununla ilgili çalışmalarımızı uzun zamandır yürütüyoruz. İlgili materyaller ve donanımları hazırladık. İmzalayacağımız protokolün şehrimize, ülkemize, meslek mensuplarına ve öğrencilere hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROTOKOL

Projenin mesleklerini daha ileriye götüreceğine ve kalifiye eleman yetiştirilmesine büyük katkılar koyacağına inandığını söyleyen BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, “Mesleğimizi gençlere özendirmek açısından da çok önemli bir proje. İstihdam odaklı mesleki eğitimin gerçekleştirilmesi, sektörün nitelikli eleman açığının giderilmesi, istihdamın arttırılmasını amaçlayan bu çalışmanın sadece Bursa’da değil, Türkiye’nin her ilinde olması gerektiğine inanıyorum. Protokol çerçevesinde meslek mensuplarımızın öğrencilerimize uygulamalı eğitim vermesi ile sektöre kalifiye eleman yetiştirmesi hedeflenmiştir. Kariyer rehberliği ile de öğrencilerin mesleki becerilerine uygun çalışma alanlarına yönelmeleri amaçlanmıştır. Protokolümüze destek veren kurumlara ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından taraflar hazırlanan protokol metnine hep birlikte imza attılar.

PROTOKOL NELERİ KAPSAYACAK?

Muhasebe bölümünde okuyan öğrencilerin mesleğe adapte olmaları ve ilgili oldukları alanlarda kendilerini geliştirmelerini hedefleyen proje için ilk adımlar atıldı. Proje sayesinde hem iş dünyası aradığı kalifiye muhasebe elemanlarına daha kolay ulaşabilecek hem de muhasebe bölümünde okuyan öğrencilerin ilgili olduğu alanlarda kendilerini geliştirmeleri sağlanacak. 1 yıl süresince geçerli olacak protokolde, meslek mensupları ortalama 5 öğrenciye kariyer rehberliği yapacak. Öğrenciler protokol çerçevesinde haftalık en az 2 saat staj yapma imkânına sahip olacak. Öğrencilere yılda en az bir kez uygulama eğitimi verilmesi planlanan protokol çerçevesinde uygulama eğitiminde öğrencinin sunacağı konu için meslek mensupları tarafından uygun materyallerin hazırlanması da sağlanacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [03-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : 3.647 - 0