Boğaziçi Caz Korosu'nun şefi Masis Aram Gözbek: Yaptığımız iş delilik

 

Yaptıkları çok sesli müzikle büyük beğeni kazanan “Boğaziçi Caz Korosu”nun şefi Masis Aram Gözbek, atölye çalışmaları ve konserleri için geldiği Uludağ Üniversitesi’nde, Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü öğrencilerle söyleşti.

Söyleşide, 2011 yılında Boğaziçi Üniversitesi ile yollarını ayırdıklarını ve “Boğaziçi Caz Korosu” olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Masis Aram Gözbek, Üniversiteden ayrıldıktan sonra sponsor arayışlarını sürdürürken Metro’da verdikleri konserin kendileri için bir dönüm noktası haline geldiğini ve amaçlarına ulaştıklarını anlattı. Masis Aram Gözbek, “Kemikleşmiş koro algıları yıkıldı bu konserle. Her kesimden insanın olumlu eleştirilerini aldık, çok beğenildik” dedi. Halen 35, 50 ve 40 kişilik üç koroyu çalıştırdığını dile getiren Masis Aram Gözbek, bir öğrencinin “Koroya yeni sesleri nasıl alıyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“KORONUN YÜZDE 70’İ MÜZİSYEN DEĞİL”

“Koroya girebilmek için müzikle ilgilenmek gerekmiyor. Zaten 35 kişilik koroda ancak beş kişinin müzikle bir ilgisi vardır, diğerleri başka işlerde çalışan insanlar. Müzik bilgisi ve süper yetenekli olması gerekmiyor. Yetenekten ziyade disipline, çalışkanlığa ve algılarının açık olmasına önem veriyoruz. İki aşamalı bir sınav yapıyoruz. Birinci aşamada şarkı söyletiyoruz, ses ve ritim tekrarları yaptırıyoruz. İkinci aşamada ise çok sesli parçalardan ödev veriyoruz çalışıp geliyorlar. Bireysel olarak iyi şarkı söyleyemeyen koroda çok iyi söyleyebiliyor. Seçildikten sonra haftada iki gün çalışıyoruz ve 7 ay içinde çok olumlu eleştiriler alacak düzeye geliyorlar.”

“DELİLİK, CESARET VE VAZGEÇMEMEK”

Müzik öğrencilerinin sorularını samimiyetle yanıtlayan Masis Aram Gözbek, ailesi onun bir bilim adamı olmasını beklerken üniversitedeki matematik eğitimi bırakıp müziğe yöneldiğini, 2007’de Boğaziçi Caz Korosu’nun şefliğini üstlendiğini ve bu süreçte birçok ülkede yarışmalara katıldıklarını söyledi.

Anadolu türkülerini, çağdaş Türk bestecilerini ve caz parçalarını çok sesli söyleyen koro, birçok ülkede şampiyonluklar elde ederek, onlarca kez Türk Bayrağını yurtdışında dalgalandırmış ve İstiklal Marşı’nı dinletmiş… 1987 yılında İstanbul’da doğduğunu ve üç yaşında, oyuncak bir melodikayla müziğe başladığını ifade eden Gözbek, yılda 50’den fazla konser verdiklerini dile getirerek, yaptıklarını “delilik ve cesaret” olarak niteliyor ve tüm olumsuz koşullara rağmen vazgeçmemenin başarıya ulaştırdığını ekliyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : 2.947 - 0