Uludağ Üniversitesi’nden BUSKİ’ye akademik destek

 

Bursa Su ve Kanalizasyon İşletmesi (BUSKİ), çalışmalarında akademik danışmanlık vermesi için Uludağ Üniversitesi ile protokol imzaladı.

Protokol çerçevesinde BUSKİ, kent sınırları içerisindeki tüm su kaynaklarından içme suyu arıtma tesislerine, su teminlerinden atık suyu arıtma tesislerine, deniz deşarjlarından sahil kirliliği ile mücadele çalışmalarında Uludağ Üniversitesi’nin ilgili fakültelerin akademik görüş ve destek alacak.

İki kurum arasında imzalanan protokol törenine Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, UÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seval Kutlu Akal Solmaz, akademisyenler ve BUSKİ yöneticileri katıldı.

ULCAY, “BURSA’YA HİZMET TEMEL VAZİFEMİZ”

Rektörlük A Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Uludağ Üniversitesi’nin en temel vazifesinin kurulduğu coğrafyanın ihtiyaçlarını yerine getirmek ve Bursa’ya fayda sağlayacak çalışmalara imza atmak olduğunu söyledi. BUSKİ ile imzalanan protokolün de bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Rektör Ulcay, “Bu protokol de vazifelerimizden birisidir. Üniversite olarak imzaladığımız protokolleri de takip ediyoruz. İlgili birimlerden 3 ayda bir proje konusunda rapor istiyoruz. Sene boyunca toplam 4 rapor alıyoruz. Eğer bu raporlarda kayda değer bir çalışma olmadığı kanaatine varırsak ertesi yıl için protokolü bir daha yenilemiyoruz. Üniversite olarak BUSKİ’nin yapacağı çalışmalara akademik destek vereceğiz. Birlikte Bursa için en iyi hizmetleri üretebilmek için çalışacağız. Protokolümüzün hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

HEDEF DAHA KALİTELİ HİZMET

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ise kurum olarak Uludağ Üniversitesi ile imzalanan bu protokolü çok önemsediklerini söyledi. Bursa’ya ve çevreye hep birlikte proje ve uygulama bazında çok daha hizmetlerin verilmesi açısından bu protokolü yol açıcı olacağını vurgulayan Genel Müdür Çetinavcı, “Uludağ Üniversitesi’ne, Rektör Yusuf Ulcay’a, kentine sahip çıktığı için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Bursa için bir proje üreteceğimizde danışmanlık anlamında kendilerini ön plana alacağımızı da buradan belirtmek istiyorum” diye konuştu.

UÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seval Kutlu Akal Solmaz da BUSKİ ile belirlenen ilgili konularda UÜ Çevre Mühendisliği Bölümü olarak çalışmalara başlayacaklarını açıkladı. Yaklaşık 10 konu üzerinde anlaşmaya vardıklarını söyleyen Solmaz, her iki kurumun da Bursa’ya hizmet etme derdinde olduğunu ve çevresel boyutu ile kente katkıda bulunabilmeyi hedeflediklerinin ifade etti.

GEMLİK KÖRFEZİ İÇİN PANEL DÜZENLENECEK

BUSKİ ile imzalanan protokol töreninin ardından Uludağ Üniversitesi yöneticileri, BUSKİ yöneticileri, Gemlik Belediyesi yöneticileri, Sahil Güvenlik Komutanlığı yöneticileri ve Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri Gemlik Körfezi’nin daha temiz hale getirilmesi ve turizme açılması amacıyla neler yapılması gerektiği hakkında toplantı yaptı.

Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanı Sahil Güvenlik Yarbay Tayfun Paşaoğlu tarafından getirilen panel önerisini kabul eden yetkililer, 27 Nisan’da Gemlik’te geniş katılımlı bir panel düzenlenmesi konusunda görüş birliğine vardılar. Düzenleme Kurulu’nda Uludağ Üniversitesi, BUSKİ, Gemlik Belediyesi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın bulunacağı panelde, Gemlik körfezinin temizlenmesi, korunması ve kruvazör turizmine kazandırılması için yapılması gerekenler ele alınacak.

Konuyla ilgili katılımcılara açıklama yapan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bilimsel anlamda Gemlik için gerçekleştirilecek tüm yapıcı projelerde yer almaya hazır olduklarını vurguladı. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ise kurum olarak Gemlik körfezine bugüne kadar ciddi yatırımlar yaptıklarını, bundan sonra da yapılacak her türlü projede ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti. Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı ise kurum yetkililerine Gemlik’in faydasına olacağına inandığı bu panel için teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Mar-2016]

Haber Görüntüleme : 2.430 - 0