BAPSİS Kullanıma Açıldı

 

BAP Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen projelerin başvuru, değerlendirme, yürütme, sonuçlandırma ve proje çıktılarının izlenmesine yönelik tüm süreçlerin etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla Bursa Uludağ Üniversitesi bilişim altyapısına kazandırılan BAPSİS yazılımı araştırmacıların kullanımına açıldı. BAPSİS’e bapsis.uludag.edu.tr adresinden ulaşılabilecek, kurumsal e-posta kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılabilecek.   

BAPSİS ile ilgili bilgi veren BAP Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Cansev, “BAPSİS’in faaliyete geçmesi ile birlikte, hem önceki yönergeye tabi olup devam eden/henüz kapatılmamış olan, hem de yeni başvurusu yapılacak BAP projeleri ile ilgili tüm işlemler BAPSİS üzerinden yürütülecektir. Eski sistemden BAPSİS’e geçiş esnasında bir takım aksaklıkların yaşanması ihtimal dahilinde olsa da, kullanıcı dostu BAPSİS menüsü projelerin tüm işlemleri için kullanıcıları adım adım yönlendirecektir. Ayrıca, herhangi bir sorun ile karşılaşıldığında BAP Koordinasyon Birimi’nde görevli personelimiz hocalarımıza yardımcı olacaktır. Akademisyenlerimiz herhangi bir sorunu veya görüşlerini dahili 40456 ve 40457 numaraları ya da bilimar3@uludag.edu.tr e-posta adresi aracılığıyla birime iletebileceklerdir.

BAPSİS, akademisyen verilerinin kayıt altına alındığı AVESİS ile irtibatlı olduğundan tüm akademik personelin avesis.uludag.edu.tr adresinden AVESİS verilerini güncellemeleri gerekmektedir.

Yeni yazılımın Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Taslak hali üzerindeki akademisyenlerin görüşlerine başvurmak üzere BUÜ Akademisyenlerine sunulan Uygulama Esasları Kılavuzu’nda ise gelen öneriler doğrultusunda BAP Komisyonu tarafından bazı değişiklikler yapıldı. Buna göre; Lisansüstü Tez Projesi (LTP)’nin destek üst limiti yüksek lisans tezi için 20.000 TL’ye, uzmanlık ve sanatta yeterlik tezi için 40.000 TL’ye çıkarıldı.

LTP’nin bilimsel çıktı yükümlülükleri ise;

“Yüksek Lisans Tez Projesi için: Proje sonuçlarından üretilmiş özeti ya da tam metni basılan en az 1 (bir) adet ulusal/uluslararası poster/sözlü bildiri veya ulusal/uluslararası hakemli dergilerde basılmış makale,

Doktora/Uzmanlık/Sanatta Yeterlik Tez Projesi için: ULAKBİM TR Dizin veya uluslararası diğer indekslerce taranan hakemli bilimsel dergilerde en az 1 (bir) adet basılmış makale” şeklinde düzenlendi.

BAP Uygulama Yönergesi ve Uygulama Esasları Kılavuzu dökümanlarına BAPSİS ana sayfasındaki “Mevzuat” sekmesinden ulaşılabilecek.

Yapılan değişiklikler ile Uygulama Esasları Kılavuzu’nun son hali için tıklayınız.

BAP süreçleri ile ilgili bilgilendirme dökümanı için tıklayınız.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Kas-2020]

Haber Görüntüleme : 4.129 - 0