BUÜ’lü akademisyenlerin projesi yenilik geliştirme alanında ilk 7’de

 

Avrupa Birliği (AB) Erasmus+ Ana Eylem 2 Okul Eğitimi Alanı Stratejik Ortaklıklar-KA201 kapsamında Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile BUÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Adem Uzun ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Demirbağ’ın koordinatörlüğünde hazırlanan “Enhancement of STEAM Teachers’ Discipline- Specific Pedagogies through Robotic and Coding Curriculum Embedded in Online Environment” isimli proje yenilik geliştirme alanında ilk 7 proje arasına girerek desteklenmeye hak kazandı.

Prof. Dr. Rüçhan Uz ve Araş. Gör. Mustafa Çağrı Gürbüz’ün araştırmacı olarak yer alacağı projede Fen, Matematik ve Bilişim Teknolojileri (STEM) öğretmenlerinin kendi disiplinlerine özgü pedagojileri destekleyecek Robotik ve kodlamaya dayalı müfredatlar geliştirilecek. 24 ay sürecek projenin yürütücülüğü Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek. Bursa Uludağ Üniversitesi ise projede partner olarak yer alacak.

Proje Paydaşları; Bursa Uludag Üniversitesi-Türkiye, FabLab Nordvest-Denmark, Letterkenny Institute of Technology-Ireland, Univerza V Mariboru-Slovenia, Academy for International Science and Research-United Kingdom

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Eki-2020]

Haber Görüntüleme : 4.812 - 0