Tıp Fakültesi’nde ilk ders zili ‘online’ çaldı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi’nde ders başı yapıldı. Online olarak gerçekleştirilen ilk derse Türk Alman Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin konuk akademisyen olarak katıldı.

BUÜ Tıp Fakültesi Amfisi’nde düzenlenen oryantasyon programına BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştığoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Dekan Yardımcıları ve akademisyenler hazır bulundu. Online bağlantı ile öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olması temennisinde bulundu. Dünyanın yaşamakta olduğu pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçildiğini hatırlatan Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “YÖK Başkanlığı’mızdan gelen öneri doğrultusunda hibrit olarak eğitim öğretimimize devam edeceğiz. Elbette hiçbir model yüz yüze eğitimin yerini tutmuyor. Biz öğrencilerimize, öğrencilerimiz de bize hasret kaldı. Ülke olarak yaşadığımız bu zorlu süreci en iyi şekilde aşacağımıza inanıyoruz. Bu dileklerle yarıyılın hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

BİLGİN: SON YILLARDA TÜRKİYE’DE ÇOK BAŞARILI SAĞLIK YATIRIMLARI YAPILDI

Oryantasyon programına katılan ve öğrencilere ilk dersi veren Türk Alman Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin, Türkiye’deki tıp eğitiminin teorik açıdan bakıldığı zaman Almanya’daki tıp eğitiminden çok daha iyi seviyede olduğunu vurguladı. İki eğitimi karşılaştırdığı zaman arada bir fark görmediğinin altını çizen Prof. Dr. Yaşar Bilgin; “Bugüne kadar Almanya’ya gelerek tıp eğitimi alan gençlerimizin çoğu başarılı oldu. Almanya’da, Türkiye’de eğitim görmüş çok sayıda doktor var. Hepsi de başarı ile işlerini yapıyor. Almanya’daki sağlık sistemi ile Türkiye karşılaştırıldığı zaman; gerçekten son yıllarda Türkiye’de yapılan sağlık yatırımlarının çok iyi olduğunu söylemek isterim. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerdeki sağlık yatırımlarını çok başarılı görüyorum. Sistem ve yatırım anlamında Türkiye’nin olumlu adımlar attığını görüyoruz” diye konuştu. Konuşmasında öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Yaşar Bilgin, doktorluğun para kazanmak için değil, gönülden yapılacak bir meslek olduğunun altını çizdi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ise Prof. Dr. Yaşar Bilgin’in fakülteye çok sayıda katkıda bulunduğunu aktardı. Dekan Kaya, öğrencilere yeni dönemde başarılar diledi.

PROF. DR. YAŞAR BİLGİN KİMDİR?

Yaşar Bilgin 12 Nisan 1950’de Mersin’de doğdu. Gießen sehrinde bulunan Justus-Liebig Universitesinde 1971 ile 1978 yılları arasında tıp eğitimi aldı. 1980-1983 Max Planck Enstitüsü Kardiyoloji Kliniği’nde Kardiyoloji eğitimi alarak uzmanlığını aldı. Daha sonra Amerika'nın Kentucky eyaletinde Louisville sehrinde İç Hastalıkları doktoru olarak ilave eğitim alarak oradan da 1989 yılında diplomasını aldı. 1996 yılında Almanya'nın Giessen bölgesinde İç Hastalıkları Merkezi Tıbbi Klinik III ve Justus Liebig Üniversitesi Tıbbi Poliklinik servis şefi olarak atandı. 1997 yılında Kardiyoloji Profesörü ünvanını aldı. 2003-2010 arasında Doğuş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi oldu. 2009’dan bu yana Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi oldu. 2012’den bu yana Aydın Üniversitesi Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. 2015’den bu yana da Justus Liebig Üniversitesi Kültürlerarası Sağlık Merkezi Müdürü olarak çalışıyor.

PROF. DR. BİLGİN’İN ALDIĞI ÖDÜLLER

1993: Fahri Doktora Unvanı, Dicle Üniversitesi Üniversitesi, 2001: Fahri Doktora Unvanı, Bülent Ecevit Üniversitesi, 2002: Bernhard-Christoph-Faust Hessen onur vatandaşı ödülü, 2009: Türkiye Parlamentosu Yüksek Hizmet Ödülü, 2010: Hessen Eyaleti Devlet Liyakat Nişanı, 2013: Fahri Profesörlük Unvanı, Bursa Uludağ Üniversitesi, 2014: Almanya Devlet Liyakat Ni­şanı, 2019: Fahri Doktora Unvanı, Malatya Üniversitesi

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Eki-2020]

Haber Görüntüleme : 3.678 - 0