Rahvan atlarının veteriner hizmeti BUÜ’den

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi ile Bursa Rahvan ve Yarış Atı Yetiştiricileri ve Binicileri Spor Kulübü Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile Veteriner Fakültesi öğrencilerinin at hekimliğine özendirilmesi ve bakımları konusunda kendilerini geliştirmeleri hedefleniyor.

BUÜ Veteriner Fakültesi, özel bir protokole imza attı. Ata sporu olarak bilinen Rahvan atı yetiştiriciliğinin sağlıklı olarak sürdürülmesi ve veteriner fakültesi öğrencilerinin at hekimliği konusunda özendirilmesi amacıyla kurulan Bursa Rahvan ve Yarış Atı Yetiştiricileri ve Binicileri Spor Kulübü Derneği ile işbirliğine gitti. Düzenlenen imza törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız, Dernek Başkanı Erdinç Önen, akademisyenler ve dernek üyeleri katıldı.

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yaklaşık iki ay önce Mennan Pasinli MYO ve dernek arasında da bir işbirliğinin başlatıldığını hatırlattı. Üniversite olarak kentin her katmanı ile işbirliğine açık olduklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Üniversiteler, içerisinde bulundukları şehrin ve toplumun ihtiyaçlarını gidermek, ürettiklerini de toplumla paylaşmak zorundadırlar. Bunun için vardırlar. Varlık sebeplerinden birisi de budur. Böylelikle yeni bir protokol ile üniversitenin bir hizmeti ile derneğimizi buluşturmuş oluyoruz. At sağlığı konusunda veteriner fakültemizin hizmetini sunmuş oluyoruz. Bu birlikteliğin bundan sonra farklı alanlarda da devam etmesini umuyor, hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

ÖZEL VE ÖNEMLİ BİR PROTOKOL

Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ise ata sporunun Bursa’da kalıcı, köklü ve yaygın bir şekilde yapılması konusunda önemli bir mesafe kat edildiğini aktardı. Üniversite-Şehir diyaloğunu ortaya koyan ve projeye özel destek veren BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’a teşekkür eden Milletvekili İsmet Büyükataman; “Atçılık sporu diğer şehirlerle mukayese edildiği zaman çok daha yaygın olarak karşımıza çıkıyor. Çok sayıda kulüp var. Cirit ve rahvan başta olmak üzere çok kulüp var ancak bu spor geleneksel olarak yürütülüyor. Dolayısıyla bu yönde bakıldığı zaman protokolün özel ve anlamlı olduğunu düşünüyorum. Karşılıklı olarak fayda sağlanacağına inanıyorum. Kentimizdeki atçılık camiası ve üniversitemizin veteriner fakültesi özel deneyimler kazanacak. Her iki kuruma da hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bursa Rahvan ve Yarış Atı Yetiştiricileri ve Binicileri Spor Kulübü Derneği Başkanı Erdinç Önen da atçılığın Türk kültüründe önemli bir yer tuttuğunu belirterek, teknoloji ile atçılığın çok azaldığına işaret etti. Dernek olarak, kulüp bünyesinde bulunan atların sağlık hizmetlerini karşılamaya gayret ettiklerini aktaran Erdinç Önen, protokole destek veren ve emeği bulunan herkese teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Eyl-2020]

Haber Görüntüleme : 1.987 - 0