BUÜ’de yeni dönem öncesi akademisyenlere inovasyon eğitimi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıklarına aralıksız devam ediyor. BUÜ Kalite Koordinatörlüğü, akademisyenlerin yeni döneme daha hazır başlamaları amacıyla geniş çaplı bir inovasyon eğitim programı düzenledi.

Eğitimde İnovasyon ve Etkileşim Programı adı altında başlatılan etkinliklere BUÜ’de görev yapan çok sayıda akademisyen katılacak. Toplam 24 saat sürecek eğitimlerin özellikle genç akademisyenlerin geliştirilmesine katkı sunması hedefleniyor. Programın açılış töreninde BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, BUÜ Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Funda Coşkun, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni ve çok sayıda akademisyen hazır bulundu.

EĞİTİM HAYAT BOYU DEVAM EDİYOR

Etkinliğe katılan akademisyenlere hitap eden BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, insanın doğası itibariyle değişime ve gelişime açık olduğunu söyledi. Hayatın her an yeni gelişmelerle karşımıza çıktığına işaret eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Hayat boyu öğrenmemiz devam ediyor. Bu programda eğitimde inovasyon, yenilikler, gelişmeler ana çerçevede işlenecek. Öğretim üyelerimize bir hoca gibi değil, fikir tartışması şeklinde eğitimler verilecek. Uzaktan eğitim çalışmalarında 1600’ün üzerinde ders veren hocamızın olduğunu gördük. İşte tüm bu hocalarımızın kendisini geliştirmesi, gözden geçirmesi ve yenilemesi adına da güzel bir etkinlik olacak. Pandemi dönemi vesilesiyle de böyle bir eğitimin uygun olacağını düşündük. İnşallah faydalı bir program olacak” dedi.

TOPLAM 24 SAAT SÜRECEK

Programın koordinatörlüğü görevini üstlenen Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, akademisyenlerin eğitim-öğretim alanındaki gelişmeleri ve yeni yaklaşımları daha iyi kavramaları hedefiyle yola çıktıklarını vurguladı. Etkinliklerin günlük 4 saatlik programlar halinde sürdürüleceğini aktaran Prof. Dr. Salih Çepni; “Uzmanlarımız tarafından 6 farklı salonda, eğitimde yeni yaklaşımlar adı altında sunumlar yapacağız. Programın daha uzun olmasını temenni ediyorduk. Ancak yoğunluk nedeniyle toplam 24 saatlik bir eğitim çalışması yapacağız. Hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Programın içeriği ve programı yürütecek öğretim elemanları ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir. 

 

Kursu Verecek Öğretim Elamanı

Konu

 Süre

Kurs İçeriği

Prof.Dr.Salih ÇEPNİ

Eğitimde Ölçme Değerlendirme

4 Saat

1.Yeni Ölçme Değerlendirme Yaklaşımları

2.Üst Düzey Soru Hazırlama Kültürü Oluşturma

2.Yazılı Sınav Sorusu Hazırlama ve Değerlendirmeye Yönelik Etkinlikler

 

Prof.Dr.Ahmet KILINÇ

Öğrenme Kuramları

4 Saat

1.Yeni Öğrenme Kuramlarını Anlama

2.Yeni Öğrenme Kuramlarına Dayalı Ders Planları Hazırlama

Doç.Dr.Erhan ŞENGEL ve

Dr.Öğretim Üyesi Salih BİRİŞCİ

 

 

Dijital Eğitim

8 Saat

1.Dijital Öğrenme 2.Dijital Materyal Geliştirme

Doç.Dr.Gönül ONUR SEZER

Sınıf Yönetimi

4 Saat

Sınıf Disiplinini Sağlama

Dr.Öğretim Üyesi

Hacer BELEN

İletişim

4 Saat

Öğrencilerle Etkili İletişim

 

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Eyl-2020]

Haber Görüntüleme : 3.204 - 0