Afrikalı öğrencilerin kültür ziyaretleri

 

Uludağ Üniversitesi Afrika Dünyası Kültürleri Öğrenci Topluluğu, Bursa’daki orta öğretim okullarını ziyaret ederek kültürler arası diyalog oluşturmaya aracılık ediyor.

Uludağ Üniversitesi Kültür Müdürü Mustafa Hacoğlu’nun da katıldığı etkinlikte Uludağ Üniversitesi Afrika Dünyası Kültürleri Öğrenci Topluluğu öğrencileri ilk olarak Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti. Topluluk üyesi öğrenciler Yoonis Hussein ve Hassan(Somali), El Hafız Kamkoulakov (Çad), Kutuba Jaite (Gambiya), Kassa Traore Tevfik (Togo) ziyarette, Türkiye’yi neden tercih ettiklerini farklı kültürlerden eğitim-öğretim süreçlerini ve tecrübelerini paylaştılar.

Türkiye’de okumanın kendileri için bir ideal olduğunu aktaran öğrenciler, burada kendilerine gösterilen misafirperverlik ve eğitim imkânlarından oldukça memnun olduklarını ve bunu en iyi şekilde nasıl değerlendirmeye çalıştıklarını dile getirdiler.

Farklı ülkelerdeki yabancı öğrencileri bir araya getirerek sosyal ve kültürel paylaşım imkânı yaratan Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Muhammet Abdullah Işık ve Müdür Yardımcısı Ahmet Kahraman, kültürler arası diyaloğu önemsediklerini, öğrencilerinin farklı kültürlerden gelen öğrencilerle bir araya gelerek okul hayatı ve öğrenim tecrübeleri hakkında sohbet gerçekleştirmesinin önemini vurguladı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Şub-2016]

Haber Görüntüleme : 2.213 - 0