HARMANCIK MYO MOBİLYA VE DEKORASYON PROGRAMI YENİLENEN YÜZÜ İLE ÖĞRENCİ ALIMINA BAŞLIYOR

 

Eğitim öğretim hayatına 2008 yılında başlayan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Harmancık Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı, yenilediği alt yapısı ile öğrencilerine teorik ve uygulama becerileri kazandırmanın yanı sıra, kamu ve özel sektörün talepleri doğrultusunda ofis, derslik vb. mobilya-dekorasyon ürünlerini de üreterek önemli bir katma değer oluşturmayı hedefliyor.

Harmancık MYO Mobilya ve Dekorasyon Programı, eğitim-öğretim faaliyetlerini karşılanmanın dışında, Harmancık ilçesi ve yörenin de gelişimine önemli katkılar sunuyor. Meslek Yüksekokulu, Harmancık Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ilçede ‘Kent Mobilyaları Üretim İşletmesi’nin kurulmasına destek verdi. Proje ile yörenin istihdam ihtiyacının karşılanmasında önemli bir görev üstlenen Program, mobilya ve dekorasyon öğrencilerinin işletmede düzenli olarak İşyeri Eğitimi ve staj yapmalarına da olanak sağlıyor.

ÖĞRENCİ ALIMI 2 YIL ARADAN SONRA YENİDEN BAŞLADI

Harmancık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Halil Ünal, Mobilya ve Dekorasyon Programı’nın yenilenen alt yapısı ile hem öğrencilere teorik ve uygulama becerileri kazandırdığını hem de Üniversitenin, diğer kamu ve özel sektörün talepleri doğrultusunda ofis, derslik vb. mobilya-dekorasyon ürünlerini üreterek bir katma değer oluşturmayı hedeflediğini aktardı. Okul Müdürü Prof. Dr. Halil Ünal, Mobilya ve Dekorasyon Programı’nın yenilenmiş donanım ve üretim projeleriyle kendi alanındaki meslek yüksekokulları içinde öne geçerek, eğitime ara verdiği 2 yıl süre sonunda 2020-2021 eğitim öğretim yılı ile öğrenci alımına yeniden başladığını açıkladı.

ÖĞRENCİLERE 500 TL BURS İMKANI

Prof. Dr. Halil Ünal; “Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Üniversitemiz arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Programa yerleşen ilk 5 öğrenciye 9 ay süreyle aylık 500 TL öğrenim burs verilecektir. Mezun olan öğrenciler mobilya sektöründeki firmaların AR-GE, ÜR-GE, Tasarım ve Pazarlama departmanlarında teknik ara eleman (Tekniker) olarak istihdam edilmektedir. Mobilya ve Dekorasyon ön lisans programını başarı ile bitiren öğrencilerimiz isterlerse, ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavında başarılı oldukları takdirde; Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Endüstri Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İmalat Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve Orman Mühendisliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedir” şeklinde konuştu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [20-Tem-2020]

Haber Görüntüleme : 4.020 - 0