Online Eğitim Akademileri’nin startı verildi

Online Eğitim Akademileri’nin startı verildi

Bursa Valiliği tarafından hazırlanan ve AB fonları ile BEBKA desteğini alarak hayata geçirilen Online Eğitim Akademileri Projeleri’nin tanıtımı yapıldı.

Bursa Valiliği AB Online Akademi ve AB Yöresel Üreticiler Akademisi lansman toplantısı Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık ve çok sayıda katılımcı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, bir anlamda iki üniversite açtıklarını söyledi. Bu üniversitelerin farkının kontenjan, sınav ve harç sorunlarının olmadığını kaydeden Vali Karaloğlu, “Bizim üniversitelerimizin kapısı yok, çatısı yok, penceresi yok. Bilgi teknolojilerini eğitimde kullanabilmek için de ülkelerin, bakanlıkların, üniversitelerin, kurumların büyük bir çabası var. Ülkemiz de bu konuda çok ciddi yatırım yapıyor. İşte biz de Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Avrupa Birliğine tam üye olmak için yürüttüğü müzakerelerde hükümetimize, devletimize, yerelden güçlü bir destek verme adına bu iki akademiyi hayata geçirdik ve bu iki akademiyle insanlarımız bir taraftan AB Online Akademiye girerek öncelikle AB fonları ve hibeleri konusunda yazacakları projelerin yazma teknikleri ve AB’nin istediği normda proje yapmayı öğrenecekler. İşte AB Online Akademi ile biz bir taraftan kamu kurumlarımız, yerel yöneticilerimiz, Sivil Toplumumuz, Özel Sektörümüz her ki AB hibe ve fonlarına ihtiyaç duyuyorsa, kullanmak istiyorsa onları online ücretsiz olarak eğitmek üzere bu platformu oluşturduk. İkinci platformumuz AB’den sağladığımız 400 bin avroluk bir proje. 5 ülke bu projeye ortak ama önemli olan projenin modaratörü. Yunanistan, İtalya, Slovenya, Letonya ve Türkiye olmak üzere 5 ülkenin beraber yürüttüğü ama modaratörlüğünü Türkiye’nin, Bursa Valiliği'nin yaptığı bir platform oluşturduk. Buradaki amaç yöresel üreticilerimizin ufkunu açmak, onların ürünlerine coğrafi işaretler almak, onların marka yönetimlerine katkıda bulunmak, onların yeni pazarlara açılmaları, onların ürettiklerini uluslararası pazarlara gönderebilmeleri konusunda onlara yardımcı olmak, onlara eğitim vermek" dedi.

BAKAN YARDIMCISINDAN BURSA’YA TEŞEKKÜR

AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin ise, projelerin hem içerik itibariyle hem de çok dilli vereceği hizmet ile 81 ilimizin yanında yurt dışından da pek çok kesime hitap edeceğini kaydetti. Programlara gelmeden Bursa'nın AB uyum sürecinde yaptığı katkılarla ilgili inceleme yaptığını ve bu konuda da Bursa’nın tam bir lokomotif il olduğunu fark ettiğini ifade eden Şahin, “Ben bu proje ile ilgili iki öneri de getirmek istiyorum. Hayata geçirilmiş projeleri model olarak buralarda görsele dökebilmeliyiz. Bir diğeri de akıllı telefonların bu kadar hayatımıza girdiği şu dönemde, bu online eğitim ortamının akıllı telefonlara indirileceği alt yapıyı hazırlamalıyız. Ben emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" diye konuştu.

UÜ’DE HEDEF AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da üniversite olarak 3. Nesil Vizyonu hedefi ile yeni bir rota belirlediklerinin altını çizdi. Uludağ Üniversitesi’ni Türkiye’nin en önemli 10 üniversitesi arasına sokmak için planlamalarını tamamladıklarını vurgulayan Rektör Ulcay, “Öğrenci kalitesi, öğretim elemanı kalitesi ve eğitim ortamı kalitesi ile üniversite kavramına yakışır bir Uludağ Üniversitesi oluşturmaya hedefliyoruz. Bu kapsamda hedeflerimizden birisinin de uzaktan eğitim programını hayata geçirerek öğrenci sayısını düşürmek ve eğitim kalitesini yükseltmek olduğunu da buradan açıklamak istiyorum. Böylelikle gelecekte kurmak istediğimiz açıköğretim fakültesinin de temellerini bir anlamda atmış olacağız. Öte yandan öğretim elemanlarımız, daha az öğrenci ile ilgilenerek, araştırma yapabilecek, sektörünün sorunlarına daha fazla zaman ayırabilecek ve bilimsel çalışmalarını daha sağlıklı yürütebilecek. 2016 yılında hayata geçirmeyi planladığımız uzaktan eğitim programı ile dünyanın gelişmiş ülkelerindeki gelişmiş üniversitelerin uyguladığı sistemi Bursa’mızda ve Uludağ Üniversitemizde uygulamaya sokmuş olacağız” şeklinde konuştu.

http://www.bursaabakademisi.gov.tr internet adresi üzerinden Yöresel Üreticiler Akademisi ile 6 dilde (Türkçe, İngilizce, İtalyanca, Yunanca, Letonca, Slovence) Yöresel Üreticilerin eğitimini amaçlayan AB Mevzuatı, Koruma Sistemi Uygulaması, İyi Uygulama Bilgisi, Piyasayı Tanımanın Yeni Yolları, Ürünleri Göstermek İçin Yeni Yollar, Yeni Ürün İçin Yeni Fikir Bulma Kabiliyeti, Daha İyi Sonuçlar İçin Web Kullanımı, Yerli Ürün Satışı ile Birlikte Bir Turist Bilgi Sistemi ve Entegrasyonunun Oluşturulması, Yerel ve Yabancı Kurumlar ile İşbirliğine Yönelik Yönetim, Yerel Ürünlerin Ticarileşmesine İlişkin Dernek ve Kuruluşlarla Bir Ağ Oluşturma, Proje Yönetimi Temel Bilgiler, Proje Yönetim Süreçleri, Proje Yönetimi- Uygulama, Strateji, Çatışma Çözme, Yaratıcı Düşünme ve İnovasyon Teknikleri online eğitim modülleri ile yöresel üreticiler için ücretsiz olarak enteraktif eğitim olanağı sağlanacak.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [12-Şub-2016]

Haber Görüntüleme : 2.578 - 0