Veteriner Fakültesi, EAEVE akreditasyonu yolunda

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi, Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) Akreditasyon Heyeti tarafından denetimden geçirildi.

BUÜ Veteriner Fakültesi, 24-28 Şubat tarihleri arasında yeniden değerlendirme amacıyla EAEVE Akreditasyon Heyeti’ni ağırladı. 8 Farklı ülkeden gelen heyet, Fakültedeki eğitim-öğretim, personel, finans, biyogüvenlik, kalite yönetim sistemi ve fiziki imkânlar yönünden detaylı bir şekilde incelemede bulundu. Değerlendirme sonucunda bazı biyogüvenlik uygulamaları ile eğitim-öğretimde kullanılan hasta hayvan sayısının iyileştirilmesi yönünde eksiklikler tespit eden Akreditasyon Heyeti, Haziran 2020 tarihinde yeni bir ziyaret gerçekleştirileceğini açıkladı. Değerlendirme Kurulu’nda; Prof. Dr. Marc Gogny (Fransa), Prof. Dr. Hans Henrik Dietz (Danimarka), Dr. İsa İmmonen (Finlandiya), Prof. Dr. Katarzyna Kosek Paszkowska (Polonya), Prof. Dr. Andrea Verini Supplizi (İtalya), Prof. Dr. Angel Sainz (İspanya), Prof. Dr. Werner Swannet (Belçika) ve Mike Frill (İngiltere) isimli denetçiler yer aldı.

BUÜ VETERİNER FAKÜLTESİ’NİN AKREDİTASYON GEÇMİŞİ

BUÜ Veteriner Fakültesi, 1992 yılında tam üye olduğu Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) tarafından Kasım 2004 tarihinde akreditasyona yönelik birinci değerlendirme sürecini geçirdi, Nisan 2008 tarihinde ise ikinci değerlendirme sürecinden geçerek şartlı akredite oldu. Nisan 2010 tarihinde EAEVE heyeti tarafından son değerlendirme yapıldı ve Haziran 2010 tarihinden itibaren tam akredite edildi. EAEVE Akreditasyon Kurulu, 24-28 Şubat 2020 tarihleri arasında yeniden değerlendirilmek üzere Veteriner Fakültesi’ni ziyaret etti. Fakültede yaptığı incelemelerde bazı biyogüvenlik uygulamaları ile eğitim-öğretimde kullanılan hasta hayvan sayısının iyileştirilmesi yönünde eksiklikler tespit eden heyet, Haziran 2020 tarihinde yeni bir ziyaret gerçekleştirecek.

Haber Tarihi : [04-Mar-2020]