BUÜ’lü akademisyenler bilgi ve tecrübelerini genç hekimlerle paylaştı

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Berna Akova ve Doç. Dr. Sertaç Argun Kıvanç, İstanbul Türk Oftalmoloji Derneği Eğitim Merkezi’nde (TODEM)  düzenlenen hayvan gözlerinde (Wet-Lab) "Göz Travmalarında Onarım" kursunda Türkiye'nin değişik hastanelerinden katılan genç göz hekimlerine tecrübe ve bilgilerini aktardı.

BUÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları A.B.D. Öğretim Üyeleri Doç Dr Berna Akova ve Doç Dr Sertaç Argun Kıvanç’ın eğitmen olarak davet edildikleri kursta BUÜ Öğretim Üyelerinin dışında İstanbul’dan 3 Ankara’dan 1 eğitmen görev aldı. İki bölümden oluşan kursta ilk bölümde teorik eğitim alan kursiyerler 2. bölümde hayvan gözlerinde eğitmenlerden bire bir eğitim aldı.

Günümüzde modern cerrahi eğitimlerde Wet-Lab'lar cerrahi pratiği geliştirme konusunda en başarılı öğrenme yöntemlerinde simülatörlerle beraber başı çekiyor. Eğitim alanlar gerçek bir cerrahiyi simüle ederken, tecrübeli eğiticilerden eğitim alarak, öğrenmek istedikleri her soruyu bire bir sorup bilgilerini en üst düzeye çıkarabiliyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Şub-2020]

Haber Görüntüleme : 1.537 - 0