BUÜ’lü akademisyenden Danimarka’da Türk Ebru Sanatı dersleri

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicabi Gülgen, Danimarka’da yaşayan vatandaşlar için Türk Ebru Sanatı dersleri düzenledi. 

BUÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hicabi Gülgen, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Danimarka Din Hizmetleri Müşavirliği’nin daveti üzerine Kopenhag ve Svendborg şehirlerine gitti. Doç. Dr. Hicabi Gülgen, Danimarka’da yaşayan ikinci ve üçüncü nesil Türkler için Türk kültürü ve sanatını tanımalarına dönük hazırlanan program kapsamında Türk İslam Sanatları hakkında konuşmalar ve uygulamalı Ebru Sanatı çalışmaları gerçekleştirdi. Gülgen’in 10 gün boyunca düzenlediği etkinliklere çocuklar, gençler ve üst yaş gruplarından düzenli olarak 65 kişi katıldı. Svendborg’ta bulunan Danimarka Din Hizmetleri Müşavirliğine bağlı Bilal-i Habeşi Camii Kültür Merkezi’nde yapılan program, Türk vatandaşları tarafından büyük bir ilgi gördü.

Türkiye’den uzun yıllar önce Danimarka’ya göç eden birinci ve ikinci nesil vatandaşlar, çocuklarının Türk Kültürü hakkında yeterli bilgi ve donanıma sahip olmadıklarını, bu tarz programlar sayesinde gençlerin Türkiye’ye olan güvenlerinin ve milli kültüre olan saygılarının arttığını belirtti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [19-Şub-2020]

Haber Görüntüleme : 1.900 - 0