Erasmus Konsorsiyumu BUÜ’de bir araya geldi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Erasmus Kurum Koordinatörlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Let’s go to Europe for Internship Konsorsiyumu” açılış toplantısı yapıldı. Toplantıya Konsorsiyum ortaklarından Abdullah Gül, Fırat, Harran, Dokuz Eylül ve Eskişehir Teknik üniversitelerinin temsilcileri katıldı.

BUÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Şenay, Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Ozan Aşık ve Erasmus Ofis personelinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Doç. Dr. Bülent Şenay; üniversitedeki uluslararasılaşma sürecinin 2002 yıllarında başladığının altını çizdi. Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin kuruluşunun uluslararası alanda tanıtım ve ortaklık çalışmalarını hızlandırmayı hedeflediğini belirten Şenay; “2019 yılında alınan bir kararla, özellikle uluslararası düzeyde kurulan bilimsel, sanatsal ve kültürel ilişkilerin üniversite genelinde etkili bir işbirliği ve eşgüdüm içerisinde yürütülmesini sağlayacak ‘uluslararası akademik ilişkiler koordinatörlüğü’ kuruldu. Hedef ise uluslararası ikili işbirliklerindeki niteliği arttırmak olarak belirlendi” dedi.

Konsorsiyum hakkında ortak üniversitelere genel bilgilendirme yapan Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Ozan Aşık ise bu tür işbirliklerinin üniversiteler için öneminli olduğunu kaydetti. Farklı üniversitelerin ortaklıkları ile oluşturulan konsorsiyumlar sayesinde üniversitelerin birbirini yakından tanıma fırsatı bulduklarına işaret eden Aşık, uluslararasılaşma süreçlerindeki potansiyellerinin artırılması yönünde de önemli bir değere sahip olduklarını aktardı.

Konsorsiyum çalışmaları kapsamında; staj amaçlı öğrenci değişimi ile ders verme ve eğitim alma amaçlı personel değişimi faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere oluşturulan konsorsiyum kapsamında 50 öğrencinin staj ve 25 personelin ders verme ve eğitim alma hareketlilikleri için hibelendirilmesi planlanıyor. Erasmus+ Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı aracılığıyla Avrupa Birliği fonlarından karşılanacak hibe ile desteklenen konsorsiyumda; daha fazla sayıda öğrenci ve personelin yurtdışı deneyimi yaşaması, bilgi ve becerilerinin artırılması, staj hareketliliği ile gençlerin yetkinliğinin ve iş gücünün geliştirilmesi, akademik ve idari personel hareketliliği ile özellikle yeni işbirliklerinin kurulması ve üniversiteler arası iletişimin güçlendirilmesi de hedefler arasında yer alıyor.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Şub-2020]

Haber Görüntüleme : 2.679 - 0