BUÜ Arama Kurtarma Takımı'nın ismi belli oldu

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü ile Afet Yönetim Merkezi işbirliğiyle oluşturulacak ‘Arama ve Kurtarma Takımı’ için düzenlenen İsim ve Slogan Yarışması’nın sonuçları belli oldu. Yarışmada birinciliği ‘ULUARK’ önerisi ile Tolunay Çoruk kazandı.

BUÜ Arama ve Kurtarma Takımı İsim ve Slogan Yarışması tamamlandı. Toplam 244 önerinin alındığı yarışmada, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü öğretim elemanları, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü ile Afet Yönetim Merkezi koordinatörünün oluşturduğu jüri; 21 Ocak’ta toplanarak yapılan başvuruları değerlendirdi. 5 saat süren değerlendirme sonrası ilk oturumda; 10 isim ve 10 slogandan oluşan yarı finale kalan önerileri oyladı. İkinci oturumda ise 5 isim ve 5 slogandan oluşan finalist listesi oluşturuldu. Son oturumda ise yarışma sponsoru Sancak Etiket A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Güven’in de katılımı ile her kategoride 3’er finalist belirlendi.

Yarışma süreci hakkında bilgi veren BUÜ İSG Koordinatörü Doç. Dr. Nurettin Yamankaradeniz, finalistlerinin dijital ortamda doldurdukları formların başvuru gün ve saatlerine göre sıralandığını ve bu sıralamaya göre numaralandırıldığını söyledi. Yarışmada dereceye giren isim ve slogan önerilerinin kimlere ait olduğunun finalistler belirlenene kadar saklı kaldığını vurgulayan Yamankaradeniz; “Sonuçlar açıklanacağı zaman, yarışmacıları listeden sıra numarasına göre yazdık. Yarışmanın duyurulmasından sonra yoğun bir şekilde isim ve slogan önerisinde bulunuldu. Hatta üniversitemiz dışından da oldukça ilgi gördü. Çeşitli STK’lar ve kamu kurumlarından bizlere yardımlaşma ve iş birliği önerileri gündeme geldi. İlgi gösteren tüm katılımcılarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Yamankaradeniz, yarışmanın ödül törenini ileriki tarihte yapılacak olan ‘ULUARK Takımı’nın tanıtım gününde gerçekleştireceklerini açıkladı.

Değerlendirmelerin sonunda ödül almaya hak kazanan isim ve slogan sıralaması aşağıdaki şekilde oluştu;
 

Sıra

İsim

Ad Soyad

1

ULUARK

Tolunay ÇORUK

2

UKT

Bünyamin AKSOY

3

ULARK

Selin Nisa ONUR

 

Sıra

Slogan

Ad Soyad

1

Tam Zamanında Senin Yanında.

Betül AYYILDIZ

2

Her Arayış Bir Kurtarıştır.

Sıla TÜRKAY YAVUZEL

3

Buraya Kadar Değil, Bulana Kadar.

Ebru KAPDAN

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Oca-2020]

Haber Görüntüleme : 3.680 - 0