Alanındaki ilk dijital eser ‘Tehlikeli Atık Yönetimi’ TÜBİTAK yayınlarına girdi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güray Salihoğlu’nun hazırladığı, alanındaki ilk dijital eser olma özelliği taşıyan ‘Tehlikeli Atık Yönetimi’ kitabı TÜBİTAK Bilim Kitapları arasındaki yerini aldı.

Tehlikeli Atık Yönetimi elektronik kitabı, TÜBİTAK 5000 Akademik E-Kitap projesi kapsamında BUÜ Çevre Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Güray Salihoğlu tarafından hazırlandı. Eser, Çevre Mühendisliği alanında dilimizde yazılan ilk etkileşimli dijital kitap olma özelliği taşıyor.

Modern teknolojilerle hazırlanmış elektronik kitap, çok sayıda görsel (çizim, fotoğraf), konu sonu soruları, soru çözüm setleri, öğretmen kılavuzu, videolar, animasyonlar, etkileşimli uygulamalar vb. zenginleştirme öğesi içeriyor. 510 sayfadan oluşan dijital esere TÜBİTAK açık kaynaklarından ulaşılabiliyor. Üç yıllık bir çalışmanın ürünü olan kitapta, tehlikeli atıkların etkileri, özellikleri ve bu atıkların yönetiminde benimsenebilecek uygulamalar detaylarıyla anlatılıyor.

Kitabın yazarı Prof. Dr. Güray Salihoğlu, eserin tehlikeli atık üzerine bilgi sahibi olmak isteyen öğrencilere olduğu kadar, bu alanda çalışan kamu kurumlarına ve tehlikeli atık üreten endüstriyel kuruluşlara da faydalı olmasının amaçlandığını belirtti. Salihoğlu, eserin okuyucular için faydalı olması temennisinde bulundu.

Kitabı ve ilgili programı indirmek için tıklayınız: https://esatis.tubitak.gov.tr/ekitap.htm

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Oca-2020]

Haber Görüntüleme : 2.433 - 0