BUÜ akademisyenlerinin çalışması ACS’ye ikinci kez haber oldu

Organik-elektronik malzemelerin sentezi üzerine çalışmalar yürüten Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tavaslı ve araştırma grubunun çalışmaları Amerikan Kimya Derneği’nin (ACS) dergisinde ikinci kez haber oldu.

BUÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tavaslı ve araştırma grubunun yürüttüğü organik-elektronik malzemelerin sentezi çalışmaları, ACS’nin yayın organı C&EN’in ilgisini çekmeye devam ediyor. BUÜ’nün bilimsel araştırma programları kapsamında (KUAP(F)-2018/14) desteklenen proje, Amerikan Kimya Derneği’nin (ACS) kimya ve mühendislik alanındaki dergisi C&EN editör direktörü Manny Morone tarafından ikinci kez haber yapıldı.

Prof. Dr. Mustafa Tavaslı’nın doktora öğrencisi Nuray Altınölçek’in yürüttüğü çalışmaları ele alan ve dergi editörü Manny Morone tarafından hazırlanan haberde şu ifadelere yer verildi;

“Nuray Altınölçek’in yaptığı reaksiyonlarda safsızlıklar bile heyecan verici olabilmektedir. Bazen o safsızlıklara bakmak bile eğlenceli olmaktadır. Nuray Altınölçek Uludağ Üniversitesi’nde (Kimya Bölümü) doktora öğrencisi olup, Prof. Dr. Mustafa Tavaslı’nın laboratuvarında yeni organik elektronik malzemeler sentezlemektedir. Ve birçok organik sentezde olduğu gibi yapmış olduğu Knoevenagel reaksiyon sonucu elde ettiği ham ürünün 1H NMR spektrumunda bazı safsızlıklar gördü. Nuray Altınölçek, bu safsızlıkların farklı renkte floresans ışımalara yol açarak, sentezlenen molekülün ultraviyole ışık altında sarı, yeşil ve mavi görünmesine neden olduğunu düşünmektedir.

Haberin İngilizce metnine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Haber Tarihi : [20-Oca-2020]