BUÜ’de Erasmus Staj hareketliliği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), yeni dönemde uluslararası akademik-bilimsel ilişkileri geliştirme çalışmaları kapsamında, öğrencilerinin Erasmus programı çerçevesinde staj hareketliliği gerçekleştirebilmelerine önem veriyor.

Erasmus programı kapsamında 2019 sözleşme dönemine ait 1 Nisan 2020 – 31 Mayıs 2021 tarihleri arasındaki ilanda en az 2 ay, en fazla 6 ay süreyle Erasmus staj hareketliliği yapmak için başvuran öğrencilerin değerlendirmesi tamamlandı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu başkanlığında düzenlenen komisyon toplantısına BUÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Şenay, Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. M. Ozan Aşık ve Erasmus ofisi çalışanları katıldı.

17 BAŞVURUNUN 16’SI REFAH DÜZEYİ YÜKSEK ÜLKELERE

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, komisyon toplantısında; Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler alanlarında geçerli toplam 17 başvurunun alındığını söyledi. Başvuruda bulunan öğrencilerin 9 tanesinin daha önce Erasmus programından faydalanmamış öğrenciler olduğu tespit ettiklerini aktaran Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu; “Öğrencilerimiz önceki yılların aksine, refah düzeyi yüksek, eğitim ve çalışma şartlarının daha iyi olduğu, aylık hibe miktarının yüksek olduğu AB ülkelerine hareketlilik gerçekleştirmek üzere başvuruda bulundu. 17 başvurunun 16’sı İngiltere, İrlanda, Finlandiya, Almanya ve İsveç oldu” diye konuştu.

ULUSLARARASILAŞMA MİSYONUNA KATKI SAĞLAYACAK

Öğrencilerin staj yerlerini kendilerinin ayarladığını vurgulayan Uluslararası Akademik İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Şenay ise; “Hareketlilikler için ilgili ülkelerdeki kurumlarla iletişime geçerek, staj faaliyeti kapsamında kabul edilmiş olmaları üniversitemizin adının daha fazla kurum tarafından bilinmesini sağlamakla birlikte kurumumuzun uluslararasılaşmasına oldukça olumlu katkı sağlayacaktır. Öğrencilerin çoğunluğunun lisans öğrencileri olması ise mezuniyet sonrası iş gücüne katılacak öğrencilerimizin öğrenimleri süresinde yurt dışındaki kurumlarda staj yaparak, ülkemiz iş gücü piyasasına katılacak olmaları, hem üniversitemiz hem de ülkemiz için bir değer sağlayacaktır” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Oca-2020]

Haber Görüntüleme : 3.048 - 0