BUÜ’den üniversite-sanayi işbirliğinde rekor

 

TÜBİTAK tarafından sanayide çalışan doktoralı öğrenci sayısını arttırmak amacıyla hayata geçirilen 2244 Sanayi Doktora Programı’na 100 doktora öğrencisi kontenjanı ile Bursa Uludağ Üniversitesi’nden (BUÜ) rekor başvuru geldi.

BUÜ’nün yürütücülüğünü üstlendiği TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı’nda yapılan 26 farklı kurum ve sanayi kuruluşu ile 27 işbirliği protokolü imzalandı. Protokoller kapsamında 100 doktora öğrencisi firmaların bilimsel çalışmalarında görev alabilecek. TÜBİTAK’ın onay vermesi durumunda BUÜ’nün bugüne kadar sanayi kuruluşları ile gerçekleştirdiği işbirliği protokollerinde bir rekora imza atılmış olacak.

27 PROTOKOL 100 DOKTORA ÖĞRENCİSİ

Sanayi Doktora Programı’na özel bir önem verdiklerini söyleyen BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, göreve geldikleri ilk günden itibaren üniversite-sanayi işbirliğini canlandırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Geçmiş dönemde sürekli konuşulan fakat tam anlamıyla verimli olamayan işbirliklerinin kendi dönemlerinde yeniden gözden geçirildiğine işaret eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Görev süremiz içerisinde 8 ayı geride bıraktık. Bu süre zarfında kentimizdeki tüm iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelmeye ve taleplerini dinlemeye özen gösterdik. Bizden arzu edilen programları ve düzenlemeleri yöneticilerimizle paylaştık. Ders müfredatlarını bu istekler doğrultusunda güncelliyoruz. TÜBİTAK’ın başlatmış olduğu 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında ise üniversite ile işbirliği yapmak isteyen firmalarımızla protokoller imzaladık. Bugüne kadar tam 26 kurum ve firma ile 27 protokol yaptık. Sonucunda 100 doktora öğrencimize kontenjan oluşturduk. Üniversite tarihimizin en yüksek rakamına ulaştık. Bizlere destek veren ve işbirliği yaptığımız tüm kurum ve firma yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER KENTİN EN ÖNEMLİ FİRMALARINDA BİLİMSEL ÇALIŞMALAR YAPACAK

Bursa’nın en güçlü firmaları ile protokol yaptıklarına işaret eden Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “2018 çağrısında Aktaş Holding, TOFAŞ, Sütaş, Polyteks, Korteks, Grammer, TEİ, TUSAŞ, B Plas ve Emre Makine firmaları ile yapılan protokollere ek olarak 2019 çağrısında; Şahinkul Makine, Barutçuoğlu Barmak, ÜçGe, Durmazlar, Uludağ İçecek, Yeşilova Holding, Barutçu Tekstil, TYH Tekstil, Meklas, Orhan Otomotiv, Toksan, İznik Çini, Bizpark/Uçaksan, Yamas, A-Plas, Butekom – 1, Butekom – 2, Döktaş, Asil Çelik, Karsan, Ermaksan, İğrek Makine, Renault, Vymans, İnoksan, Bursalı Tekstil ve Harput Tekstil firmaları ile üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi için protokoller yaptık. Yeni dönemde bu firmalarımızda doktora öğrencilerimiz bilimsel çalışmalar yapacak. Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyon yolculuğunda çok önemli projeler üreteceğimize inanıyorum. Üniversitemiz, sanayicilerimiz, kentimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [07-Oca-2020]

Haber Görüntüleme : 2.240 - 0