Öğrenci projelerine AB desteği

Öğrenci projelerine AB desteği

Uludağ Üniversitesi öğrencilerine Avrupa Birliği projeleri hazırlama ve uygulama deneyimi kazandırmak amacıyla oluşturulan Uludağ Üniversitesi Proje  Atölyesi, bu eğitim öğretim dönemine üç projeyle başlayacak. Proje Atölyesi’nin hazırlayarak önerdiği üç proje, AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı Ulusal  Ajans tarafından desteklenecek.

 

“TARZIM OBEZİTE DEĞİL”

Projeyle, sporun birleştirici özelliği ile gençler arasında hoşgörü ve dayanışma duygusunu pekiştirmek ve gençlerin fedakârlık, hakkaniyet, sadakat, sorumluluk duygularını geliştirmek amaçlanıyor.

Türkiye, Polonya, Malta, Bulgaristan, Hırvatistan ve Sırbistan’dan
18-25 yaş aralığında beş katılımcıyla gerçekleştirilecek “Obesity is Not My Style” projesi, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Büyükşehir Belediyespor işbirliğinde 23-29 Ekim tarihleri arasında uygulanacak.

 

 “HAYALLERİNİ KODLA”

Teknoloji ve yazılımın hayatı nasıl kolaylaştırdığını gösterip, yazılımın sanıldığı kadar zor olmadığını farklı ülkelerdeki gençlerle paylaşmayı, aynı zamanda kültürel etkileşimi de amaçlayan Encode Your Dreams” adlı proje,  beş ülkeden 18-25 yaş arası altı gencin katılımıyla Bursa’da gerçekleştirilecek.
Proje, Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi ve Uludağ Üniversitesi Robot Topluluğu öğrencileri ile İtalya, Ukrayna, Moldova, Litvanya'dan katılacak gençlerle 9-16 Ekim 2015 tarihleri arasında, atölye çalışmaları, sunumlar, firma gezileri, kültür geceleri gibi etkinlikle yürütülecek.


“GENÇLİK HARİTANI YÖNLERDİR”

Genel olarak, “oryantiring” sporunun gençler arasında yaygınlaştırılmasını sağlamayı amaçlayan “Orientate Your Youth Map” adlı proje ayrıca, gençlerde spor bilincini uyararak onların kaliteli ve refah içinde bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmayı, kültürler arası etkileşimi sağlayarak gençlerin farklı kültürleri tanımalarını amaçlıyor.

Uludağ Üniversitesi Oryantiring Topluluğu, Uludağ Üniversitesi Proje Atölyesi ve Bursa Büyükşehir Belediye Spor tarafından Uludağ Üniversitesi’nde 31 Kasım-8 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek projeye Türkiye, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Romanya ve Hırvatistan’dan gençler katılacak.

Proje Atölyesi, önceki yıllarda da birçok kültür projesini hayata geçirmişti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [01-Eyl-2015]

Haber Görüntüleme : 1.989 - 0