Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın eserleri LÖDER yararına seslendirildi

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), Lösemili Çocuklara Yardım Derneği (LÖDER) yararına gerçekleştirilen unutulmaz bir konsere ev sahipliği yaptı.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Marifetnağme’ isimli konserde dünyaca ünlü Arp Sanatçısı Şirin Pancaroğlu ve İzmir Devlet Korosu sanatçısı Boya Uymaz sahne aldı. Neva Türk Müziği Topluluğu’nun eşlik ettiği konserde elde edilen tüm gelir LÖDER’e bağışlandı. Etkinliğe BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, akademisyenler, öğrenciler ve Bursalılar büyük ilgi gösterdi.

Etkinliğin ilk bölümü Türkiye’nin yetiştirdiği dünyaca ünlü Arp Sanatçısı Şirin Pancaroğlu’nun konseri ile başladı. Katılımcılara eşsiz bir dinleti gerçekleştiren Şirin Pancaroğlu, ikinci bölümde Neva Türk Müziği Topluluğu ve ve İzmir Devlet Korosu sanatçısı Bora Uymaz’ın seslendirdiği eserlere de eşlik etti. Tüm geliri LÖDER yararına gerçekleştirilen konserde Erzurumlu İbrahim Hakkı’nın torunu Belkıs İbrahimhakkıoğlu da konuşmacı olarak yer aldı.

Neva Türk Müziği Topluluğu Şefi Süveyda Çolakoğlu, konsere katılan tüm sanatçılara ve kendilerini yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere teşekkür etti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [30-Ara-2019]

Haber Görüntüleme : 1.297 - 0