Fen-Edebiyat Fakültesi Sekreteri Özcan’a son veda

 

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Sekreteri Halim Özcan, son yolculuğuna üniversiteden uğurlandı. Fakülte önünde gerçekleştirilen törene üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel ile ailesi katıldı.

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Halim Özcan’ı uzun yıllar öncesinden tanıdığını söyledi. Özcan ile İlahiyat Fakültesi’nde göreve başladığı yıllarda tanıştıklarını aktaran Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Beyefendi bir arkadaşımızdı. Gayretli ve hasbi çalışan biriydi. Ancak takdir-i ilahidir. Ne ile imtihan olacağımız belli değil. Onun imtihanı da böyle oldu. Sadece sağlık açısından değil, idari görevleri esnasında da ciddi sıkıntılar yaşadı. Dünya gelip geçiyor. Cenab-ı Allah kimini sağlıkla, kimisini icraatıyla imtihan ediyor. Önemli olan son nefesimizi verdikten sonra arkamızdan hayırla anılmaktır. Bunun için çaba sarf etmemiz icap ediyor. Ölüm, Allah’ın emridir. Doğuyoruz, yaşıyoruz ve ebedi âleme göçüyoruz. Hayatımızı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kavgaya ve gerginliğe gerek yok. Kendisi iyi bir insandı ve iyi yaşadı. Ailesine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum” diye konuştu.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çiftçi ise Halim Özcan’ın işinde liyakat sahibi, titiz ve idareciliği iyi bilen bir ağabeyleri olduğunu aktardı. Özcan’ın geçmiş görev yıllarında bazı sıkıntılar çektiğini vurgulayan Dekan Çiftçi; “Sağlık sorunları çıktığı zaman da bu sıkıntıları maalesef devam etti. İnşallah bu sıkıntıları günahlarına kefaret olur. Mekânı Cennet olsun. Ailesine ve dostlarına sabırlar diliyorum” dedi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [27-Ara-2019]

Haber Görüntüleme : 4.137 - 0