Uluslararası Mangala Turnuvası BUÜ’de gerçekleşti

 

Mangala Federasyonu, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları Araştırma Merkezi (TÜDAM) işbirliğinde Uluslararası Geleneksel Türk Zeka Oyunlarıyla Türk Büyüklerini Anma Turnuvaları 2019 “Dede Korkut” Görükle Yerleşkesindeki Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde 14-15 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Turnuvaya Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan’dan sporcular katıldı. Sporcuların kayıtlarını gerçekleştirmiş oldukları Türk Mangalası ve Dokuz Kumalak (Korgool) kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Yarışmalar sonucunda Mangala Kategoriside birinciliği Kazakistan, ikinciliği Kırgızistan ve üçüncülüğü Kazakistan elde etti. Dokuz Kumalak kategorisinde ise birinci ve ikinciliği Kazakistan, üçüncülüğü ise Kırgızistan elde etti. Her iki kategoride de dereceye giren ilk dört oyuncuya madalyaları verildi.

Turnuvada oynanan kategorilerin sonuçlarına göre hesaplanan kategori punları ve bunların belirli bir yüzdeleriyle oluşturulan genel puan sıralamasına göre ödül havuzu ilk 10 sırada yer alan oyuncular arasında paylaştırıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Ara-2019]

Haber Görüntüleme : 1.381 - 0