BUÜ’nün Sanayi Doktora Programı’na Yamas desteği

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı çerçevesinde Yamas ile işbirliği protokolü imzalandı.

Bursa’nın önde gelen firmalarından Yaşar Makine Kalıp Oto Yedek Parça San. ve Tic. A.Ş., Bursa Uludağ Üniversitesi’nin yürüttüğü TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı’na destek verdi. Üniversitenin otomotiv mühendisliği bölümünde eğitim gören 3 doktora öğrencisi, Yamas’ta gerçekleştirilen bilimsel projelerde görev alacak. Doktorasını tamamlayan öğrenciler, en az 3 yıl daha firmada istihdam edilebilecek. Kurumlar arasında hazırlanan protokole BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Yamas Ar-Ge Müdürü Emre Eşiyok imza attı.

TÜRKİYE’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, 2244 programında ciddi bir mesafe aldıklarını kaydetti. Toplam 70’in üzerinde doktora öğrencisi alabilecek bir seviyeye geldiklerini vurgulayan Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Bu programı Türkiye’nin geleceğine çok olumlu yansıyacak bir hamle olarak değerlendiriyorum. TÜBİTAK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Hasan Mandal hocamızın bizzat gündeme getirdiği bir programdır. Eğer sonuçları alınmaya başlarsa ülkemizin çehresinin 4-5 yıl içerisinde çok önemli oranda değişeceğini düşünüyorum. Üniversite kendi ürettiği çıktıları ekonomiye kazandırabilirse, Türkiye’nin gelecek vizyonu için çok faydalı bir işlev sağlayacaktır. Fakülte yöneticilerimize, akademisyenlerimize ve bizlere bu konuda destek veren firmalarımıza teşekkür ediyoruz. Çıktılarının üniversitemize, firmalarımıza, ülkemize ve tüm insanlığa faydalar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

ÜNİVERSİTE-SANAYİ TEMSİLCİLERİNİ BULUŞTURACAK EN İYİ PROJE

Yamas Ar-Ge Müdürü Emre Eşiyok ise firma olarak Bursa Uludağ Üniversitesi ile çok yakın bir bağ içerisinde bulunduklarını aktardı. Özellikle 2244 Sanayi Doktora Programına ayrıca özen gösterdiklerinin altını çizen Emre Eşiyok; “Ülkedeki sanayi kuruluşlarını ve üniversiteleri bir araya getirebilecek en iyi proje olduğuna inanıyoruz. Yamas olarak da bu projede yer almak bizler için bir gurur kaynağı olacak. İnşallah hedeflediğimiz gibi olacaktır. Hep birlikte bu programın da eksik kalan kısımlarını tamamlayarak en iyi şekilde sonuçlandırırız ve daha iyi neler yapabileceğimizi konuşuruz. Protokolümüzün her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Protokol imza töreninde BUÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, ÜSİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Sedat Ülkü ve firma yetkilileri de hazır bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Son Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Ara-2019]

Haber Görüntüleme : 1.886 - 0